back to top
19.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν συνυπογράφει διευθετήσεις συμφερόντων από το Μέγαρο Μαξίμου»

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το υπό προώθηση νομοσχέδιο περί ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων καθώς επίσης και για το κράτος δικαίου στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης χθες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε με νόημα: «Όταν συμφωνεί η τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων ότι αν είχε εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, οι άνθρωποι αυτοί θα ζούσαν, όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία -που ερεύνησε το θέμα γιατί η Ευρώπη διέθεσε 54 εκατ. ευρώ για το έργο – προσδιορίζει ποιοι φταίνε που δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, ρωτώ: γιατί δεν κάναμε προανακριτική επιτροπή μόνο για αυτό το θέμα αλλά ξεκίνησε μία κουβέντα σε βάθος 30 χρόνων για να διαχυθούν οι ευθύνες σε διαχρονικές παθογένειες και να μην πληρώσουν τα «γαλάζια» παιδιά και ο κ. Καραμανλής;»

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου. «Πριν αποκαλύψω το σκάνδαλο των υποκλοπών, η ΕΥΠ παρακολουθούσε στην Ελλάδα 22.000 άτομα τον χρόνο. Μετά τις αποκαλύψεις, παρακολουθεί 11.000 άτομα. Αυτή είναι η πραγματικότητα στη χώρα μας.

Και για αυτό πρέπει να απαντήσει και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέροντας χαρακτηριστικά «Υπάρχει σοβαρό ζήτημα κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών στη χώρα μας και πρέπει να το πούμε με ευθύτητα. Το λέμε εμείς, το λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης.»

Νομοσχέδιο Πιερρακάκη -τριτοβάθμια εκπαίδευση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα, να μείνουν τα πράγματα ως έχουν σήμερα”. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και φέρνει έναν νόμο, ο οποίος θεσμοθετεί το εξής παράδοξο: ένα fund και ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο της Κύπρου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα. Δηλαδή δύο κερδοσκοπικοί φορείς θα κάνουν ένα μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο;

Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Πιερρακάκης;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Όταν έρχονται επιχειρηματίες και παίρνουν ένα ΙΕΚ 250 εκατ. ευρώ, αγοράζουν εκτάσεις και προετοιμάζονται για τις επενδύσεις τους και μετά έρχεται ένας νόμος που “κουμπώνει” στις αγορές που έγιναν πριν από κάποιους μήνες, πρόκειται για διευθέτηση συμφερόντων. Το λέω ωμά. Και το ΠΑΣΟΚ δεν συνυπογράφει διευθετήσεις συμφερόντων από το Μέγαρο Μαξίμου».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Εμείς θέλουμε ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο -αν υπάρχουν άρθρα που υπηρετούν αυτόν τον στόχο θα τα ψηφίσουμε-, και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά σύννομα με το Σύνταγμα και όχι με αντισυνταγματικά παιχνίδια και τερτίπια».

Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης για ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε. «Το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά προσέρχεται στη Βουλή με προτάσεις. Ορίστε το πρόγραμμά μου για την τριτοβάθμια παιδεία» παρουσιάζοντας τη γραπτή πρόταση του ΠΑΣΟΚ που εδράζεται στο σκανδιναβικό παράδειγμα.

« Η Νέα Δημοκρατία κάνει αυτήν τη στιγμή έναν τεράστιο πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να το ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θεωρεί ότι αν ανέβει το ΠΑΣΟΚ και καταλάβει ο κόσμος ότι πια έχει έναν αντίπαλο με πρόγραμμα και σύγχρονο πολιτικό προσωπικό και όχι προσωπικό που λέει ό,τι να ‘ναι και επιστρατεύει λαϊκισμούς, τότε θα είναι ραγδαία η πτώση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί θα υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα