back to top
26.8 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

26.8 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μάρτιος στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Διαβάστε επίσης

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» συνεχίζει τον προγραμματισμό του για τον Μάρτιο με συναυλίες για τους λάτρεις του κλασικού ρεπερτορίου, της jazz αλλά κι όχι μόνο.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, η Χορωδία Δήμου Αθηναίων εξερευνά την πλούσια αφρικανική μουσική παράδοση και την εξέλιξή της μέσα από τα spirituals και τη jazz με την συναυλία «Out of Africa».

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η Athens Big Band επιφυλάσσει μία έκπληξη για το αθηναϊκό κοινό: μία άνευ προηγουμένου σύμπραξη της ορχήστρας με δύο από τις σημαντικότερες μουσικές οντότητες της πόλης μας στο χώρο της funk, soul και r’n’b μουσικής: τη διάσημη ερμηνεύτρια Marianna Seas και το πασίγνωστο συγκρότημα Dat Funk!

Τέλος, η συναυλία «Θάλασσα» με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα, προτείνει ένα πρόγραμμα συμφωνικού ρεπερτορίου με προσκεκλημένη σολίστ την Emmanuelle Bertrand, μια από τις σημαντικότερες τσελίστες διεθνώς.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
OUT OF AFRICA
Χορωδία Δήμου Αθηναίων

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 20:30

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων εξερευνά την πλούσια αφρικανική μουσική παράδοση και την εξέλιξή της μέσα από τα spirituals και τη jazz. Η ιστορία των spirituals ξεκινά στις κοινότητες των Αφροαμερικανών σκλάβων τον 18ο αιώνα, σε αυθόρμητες συγκεντρώσεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες έψαλλαν, χόρευαν και τραγουδούσαν, συχνά φτάνοντας σε έκσταση. Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία των ευρωπαϊκών ύμνων και των αφρικανικών ρυθμών, όπως άλλωστε και η jazz, που γεννιέται στη Νέα Ορλεάνη στις αρχές του 20ου αιώνα. Σε αυτό το απολαυστικό και γεμάτο εναλλαγές πρόγραμμα, θα ακουστούν πρωτότυπα έργα και μεταγραφές σημαντικών συνθετών που εμπνέονται από αυτήν τη σπουδαία παράδοση.

Πιάνο: Σάμι Αμίρης
Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής
Είσοδος: 3€, 5€, 7€, 10€, 12€, 25€

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
PLAY THAT FUNKY MUSIC!
ATHENS BIG BAND FEATURING MARIANNA SEAS AND DAT FUNK
Athens Big Band

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 20:30

Η Athens Big Band επιφυλάσσει μία έκπληξη για το αθηναϊκό κοινό: μία άνευ προηγουμένου σύμπραξη της ορχήστρας με δύο από τις σημαντικότερες μουσικές οντότητες της πόλης μας στο χώρο της funk, soul και r’n’b μουσικής: τη διάσημη ερμηνεύτρια Marianna Seas και το πασίγνωστο συγκρότημα Dat Funk! H πρώτη, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες στον χώρο της μουσικής αυτής, με μεγάλη και μακρόχρονη παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων, και πλούσια δισκογραφία. Οι Dat Funk, από τα πλέον ενεργά και διάσημα σχήματα της Αθήνας, αποτελούμενοι από τους εκπληκτικούς Adedeji Adetayo, Αστέρη Παπασταματάκη και Μιχάλη Καπηλίδη. Η σύμπραξη με έναν τέτοιο πυρήνα μουσικών υπόσχεται να ανεβάσει την ενέργεια στα ύψη, με απόλυτη έμφαση στο groove από τους γενικότερα αποδεκτούς ως ειδήμονες του είδους στη χώρα μας! Μία συναυλία που θα συναρπάσει!

Ερμηνεύουν: Marianna Seas & Dat Funk
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης
Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 18€, 20€
Φωτογραφία Dat Funk: ©Chris Kissadjekian

 


ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 20:30

Η ορχηστρική σουίτα «Τέσσερα Θαλασσινά Ιντερλούδια» από την όπερα «Peter Grimes» του χαρισματικού συνθέτη Benjamin Britten ενέπνευσε τον τίτλο «Θάλασσα» σε αυτό το συναρπαστικό πρόγραμμα συμφωνικού ρεπερτορίου, καθώς στο επίκεντρο της ιστορίας της είναι ένα απομονωμένο ψαροχώρι, όπου οι κάτοικοι βιώνουν ένα σκοτεινό δράμα. Προσκεκλημένη σολίστ της συναυλίας είναι η Emmanuelle Bertrand, μια από τις σημαντικότερες τσελίστες διεθνώς. Θα ερμηνεύσει το σπαρακτικό «Κοντσέρτο για τσέλο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα», που ο Άγγλος Edward Elgar συνθέτει μετά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου· πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα έργα μουσικών και κοινού, χάρη στην εξομολογητική διάθεση και τον πηγαίο λυρισμό του. To πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 3 του Jean Sibelius.

Benjamin Britten:
Τέσσερα Θαλασσινά Ιντερλούδια από την όπερα Peter Grimes, έργο 33α
Edward Elgar:
Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, έργο 85
Jean Sibelius:
Συμφωνία αρ.3 σε ντο μείζονα, έργο 52
Σολίστ: Emmanuelle Bertrand, βιολοντσέλο
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Είσοδος: 3€, 5€, 7€, 10€, 12€, 25€
Φωτογραφία: ©Gatsi

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Η προπώληση για τις παραστάσεις του Μαρτίου θα ανοίγει σταδιακά μέσω Ticketplus.gr

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 881 7072

e-mail: [email protected]

Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο ταμείο του Θεάτρου Ολύμπια κάθε Τρίτη & Παρασκευή με ώρες εξυπηρέτησης κοινού από τις 10:00 έως τις 12:30, αλλά και δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα