back to top
25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας νωρίτερα επί της οδού Λιοσίων, όταν οδηγός ΙΧ δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και εμβόλισε μοτοσυκλέτα της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Νιρβάνα και ο οδηγός, ηλικίας 25 χρόνων με καταγωγή από την Αλβανία, συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όχημα εντοπίστηκαν ναρκωτικά.

Σταθερά διατήρησε, όπως αναμενόταν τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της, οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν ισχυρές, ωστόσο οι σημερινές προβλέψεις εκτιμάται ότι φέρνουν την ΕΚΤ ένα βήμα πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων. Αυτήν την ώρα συνέντευξη παραχωρεί η Κριστίν Λαγκάρντ.

Με συνεχείς αντιπαραθέσεις συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Κάλεσμα στους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την λειτουργία παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων απηύθυνε πριν από λίγο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς όπως είπε, κάνει το αυτονόητο και επιβεβλημένο, και «με θάρρος και σθένος όχι απλά αλλάζει σελίδα αλλά ανοίγει νέο βιβλίο στην εκπαίδευση. Επιτέθηκε δε με δηκτικό τρόπο και στο ΠΑΣΟΚ αναφέροντας πως είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ των αποκρατικοποιήσεων ενώ σχολιάζοντας την στάση της Χαριλάου Τρικούπη είπε χαρακτηριστικά…«Εχετε γίνει Νέα Αριστερά, και μάλιστα κακή εκδοχή της, γιατί εκείνη είναι η ορίτζιναλ».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να…τσιμπήσει στον αυτάρεσκο λαϊκισμό της ΝΔ, εκτιμώντας πως η πράσινη παράταξη δέχεται κριτική επειδή κάνει μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση.

Δεν έλειψαν τα πυρά και προς το ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Παιδείας να καταθέτει στα πρακτικά παλαιότερες ερωτήσεις του Αλέκου Αλαβάνου, ως ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, διεκδικούσε επί της ουσίας την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στα κολλέγια.

Για νομοσχέδιο πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος, που παρά την ομοβροντία ψεμάτων και προπαγάνδας, ακόμη και στις ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις, δείχνει να έχει το μισό της κοινωνίας απέναντί του», έκανε λόγο νωρίτερα στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί το πανεπιστήμιο της αγοράς και χαρακτήρισε ανέκδοτο το Σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια πραγματοποιούν από το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Το δημαρχείο Ιωαννίνων κατέλαβε πριν από λίγη ώρα, ομάδα φοιτητών. Στη Θεσσαλονίκη φοιτητές του Αριστοτέλειου όπως έχουν δηλώσει, θα μεταβούν αύριο στην Αθήνα για το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια. Θα συμμετέχουν και οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι από σήμερα πραγματοποιούν 48ωρη απεργία αλλά και ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Επιπλέον τα συνδικάτα καλούν σε “μαζική έκφραση εναντίωσης στο αντισυνταγματικό, όπως το αποκαλούν, νομοσχέδιο, με την ευκαιρία των κινητοποιήσεών τους για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας από τις 11 το πρωί. Συλλαλητήριο την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στα προπύλαια στις 12 θα είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Θα ισχύουν από τις 11 το πρωί.

Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο πως δεν θα φοβηθούμε. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό για όσο χρειαστεί. Καμία αλλαγή συνόρων δια της βίας δεν είναι ανεκτή, τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του διήμερου συνεδρίου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι. Στη συνεδρίαση η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρίσθηκε και επισήμως υποψήφια για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σταθερά σε διψήφιο ποσοστό παραμένει η ανεργία στη χώρα, η οποία έφθασε στο 10,5% κατά το δ’ τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. H ανεργία παραμένει αισθητά υψηλότερη από τον μέσο όρο, στους νέους.

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε ηλεκτρονική ανάρτηση με τον τίτλο: αθώοι βίαιοι οπαδοί λόγω παραγραφής, που αναφέρει ότι παραγράφονται οι ποινές που επιβλήθηκαν σε 23 καταδικασθέντες οπαδούς για τα επεισόδια που είχαν γίνει το Μάρτιο του 2016 κατά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Στην Ουάσιγκτον ο υπ Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν για διήμερη επίεσκεψη. Αύριο η συνάντησή του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν. Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν τα F-16 και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε εξέλιξη οι διεθνείς διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στο να εξασφαλιστεί ανακωχή 40 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας. Στο μεταξύ εντός ημερών θα σταλεί διά θαλάσσης το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας μέσω Κύπρου, όπου σήμερα μεταβαίνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να συζητήσει τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου.

Περισσότερες από 100 γυναίκες φέρονται ως αγνοούμενες στη βορειοανατολική Νιγηρία, έπειτα από μαζική απαγωγή που αποδίδεται σε τζιχαντιστές, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης του 12ου Ημιμαραθώνιου της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, ενόψει του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στην Αθήνα. 17 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα