back to top
37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

«Εδώ είναι το ταξίδι»: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανατρεπτικός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για την πρώτη συναυλία (30.03, ώρα: 21.00) με τίτλο «Εδώ είναι το ταξίδι» του Νίκου Πορτοκάλογλου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσθέτει και δεύτερη συναυλία, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στον ίδιο χώρο, με την ίδια ώρα έναρξης.

Σε αυτές τις ανατρεπτικές μουσικές βραδιές, σκιαγραφείται το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Νίκου Πορτοκάλογλου «αλλιώς», ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η συμφωνική διάσταση των τραγουδιών του και αναδεικνύεται η αρμονική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών μουσικών κόσμων: η τραγουδοποιία του Ν. Πορτοκάλογλου, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι ‒αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒, με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας που εκπροσωπεί τη δυτική κλασική παράδοση.

Γιώργος Περρής

Κεντρικός πυλώνας της μουσικής παράστασης «Εδώ είναι το ταξίδι» είναι η συνάντηση μουσικών από διαφορετικές γενιές: από τη γενιά του 1980 στην οποία ανήκει ο ίδιος μέχρι τις γενιές του σήμερα που εκπροσωπούνται από τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης και το συμφωνικό σύνολο Underground Youth Orchestra. Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγουδούν η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, ο πολυτάλαντος συνεργάτης του Βύρων Τσουράπης και, ως εκλεκτός καλεσμένος, ο Γιώργος Περρής.

Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2022, με τίτλο «Επίσημο ένδυμα», και βασίζεται σε πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Άννας Μυκωνίου και του Aθανάσιου Κολαλά.

Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελούν συμπαραγωγή της 360ο Entertainment και του ΜΜΑ.

Δείτε το trailer της συναυλίας εδώ:

«Εδώ είναι το ταξίδι»

Νίκος Πορτοκάλογλου
Γιώργος Περρής
Μυρτώ Βασιλείου – Βύρων Τσουράπης
Underground Youth Orchestra Χορωδία Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου–Λυκείου Παλλήνης

Μουσική διεύθυνση | Κωνσταντίνος Δημηνάκης
Προετοιμασία συμφωνικής ορχήστρας | Κώστας Ηλιάδης
Διδασκαλία χορωδίας | Γιάννης Κοντίτσης, Λουίζα Τσέγκα
Σκηνοθετική επιμέλεια | Αθανάσιος Κολαλάς
Ενορχηστρώσεις | Κωνσταντίνος Δημηνάκης, Πάνος Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Παγιάτης, Ηλεκτρική μπάντα «Ευγενείς αλήτες»

Βύρων Τσουράπης

Προσθήκη δεύτερης συναυλίας στις 29 Μαρτίου

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Μαρτίου | 21:00 | Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Συμπαραγωγή | 360ο Entertainment – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Η ώρα θα ανακοινωθεί προσεχώς

Κόστος συμμετοχής στο Mentoring Workshop | 6 €
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται με τηλεφωνική κράτηση στο 210 72 82 348 & 363

Τιμές εισιτηρίων

12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 18 € ● 28 € ● 38 € ● 48 € ● 58 € ● 65 €

Eισιτήρια
210 72 82 333
www.megaron.gr

Μυρτώ Βασιλείου

Mentoring Workshop | Πέμπτη 27 Μαρτίου
με τον Νίκο Πορτοκάλογλου για εφήβους 12+ ετών

Με αφορμή την συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου με την Underground Youth Orchestra, το εργαστήριο αυτό προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία πρακτικής εξερεύνησης και πειραματισμού σε εφήβους που σπουδάζουν μουσική ή τραγούδι και θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον αγαπητό τραγουδοποιό, να γνωρίσουν από κοντά τους μουσικούς της ορχήστρας και να παρακολουθήσουν πρόβα τους, βιώνοντας τον παλμό και τις προκλήσεις μιας επαγγελματικής εκτέλεσης σε πραγματικό χρόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα