back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή παραμένει η Τροχαία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου, με την κίνηση να είναι αυξημένη, ιδιαίτερα στην έξοδο προς Κόρινθο.

Πολύ αυξημένη η κίνηση και στα ΚΤΕΛ Κηφισού απ’ όπου αναχωρούν συνεχώς λεωφορεία για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ανοιχτή ως τις 7 το απόγευμα θα είναι σήμερα η Βαρβάκειος Αγορά. Η ιχθυαγορά θα λειτουργήσει και αύριο από τις 7 και μισή ως τις 5 το απόγευμα. Εν συνεχεία, θα ανοίξει και πάλι στις 9 το βράδυ και θα παραμείνει σε λειτουργία ως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Πολλές οι εορταστικές εκδηλώσεις που έχει οργανώσει για το τριήμερο ο δήμος Αθηναίων. Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στο Ζάππειο και την Καθαρά Δευτέρα το καθιερωμένο σαρακοστιανό ραντεβού στον λόφο Φιλοπάππου.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις απόψε και αύριο, στις οποίες θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 60 χιλιάδες καρναβαλιστές.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις προσαγωγές, κατά τη αστυνομική επιχείρηση το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας από την Αργεντινή με ιταλικό διαβατήριο και μια γυναίκα από την Σουηδία. Σε έρευνες που έγιναν σε κτίρια και δωμάτια της πρώην φοιτητικής εστίας, βρέθηκαν ρόπολα, κράνη, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, άδεια μπουκάλια για την κατασκευή μολότοφ και κουκούλες full face. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Βολές της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, με φόντο τις εξελίξεις στην υπόθεση διαρροής email αποδήμων. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και Κομμουνιστικό κόμμα μιλούν για πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών που πρέπει να αναληφθεί. Σχετικά με όσα της προσάπτονται για ευθύνες για τη διαρροή μίλησε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Σημείωσε ότι πρόκειται για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες, συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία ήταν υπουργός Παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών.

Στη Μέση Ανατολή, ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των προμηθειών από το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που έφθασε χθες στη Λωρίδα της Γάζας από την Κύπρο και πλέον είναι δυνατόν να αρχίσει η διανομή του στον πληθυσμό που απειλείται με λιμό.

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 15χρονος στην Αλεξανδρούπολη, όταν κατά διάρκεια εργασιών που εκτελούσε μαζί με τον πατέρα του στην ταράτσα της πολυκατοικίας που διέμεναν, υποχώρησε το γυάλινο σκέπαστρο του φωταγωγού και το νεαρό αγόρι έπεσε στο κενό. Μεταφέρφηκε χωρίς τις αισθήσεις στο νοσοκομείο της πόλης. Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο πατέρας του.

Υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 9χρονης από τον 62χρονο πατέρα μιας φίλης της ερευνά η αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, κατόπιν σχετικής καταγγελίας από τους γονείς της ανήλικης. Το παιδί εξετάζεται από ειδικό ψυχολόγο, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα.

Στη Ρωσία, οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή ανέρχεται περίπου στο 38%. Σε περιοχές όπως το Μπέλγκοροντ, που δέχεται επιθέσεις από την Ουκρανία, το ποσοστό ανεβαίνει στο 70%, ενώ σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστός θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο ο σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Σε εξέλιξη αντιρατσιστικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Πλατεία Κοτζιά και Ομόνοια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού, στις 21 Μαρτίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την πρώτη αγωνιστική των playout της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Σε μια ώρα: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος.

Πέντε και μισή: Κηφισιά – ΟΦΗ.

Επτά και μισή: Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα και

στις οκτώ: Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις και αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17,1 βαθμοί.

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα