back to top
31 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

31 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

E. Bόζεμπεργκ: Το αίτημα για Προανακριτική πρέπει να αποτυπώνει με σαφήνεια τις πιθανές αξιόποινες πράξεις

Διαβάστε επίσης

«Αν είχε κατατεθεί από την αντιπολίτευση αίτημα για Προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών το οποίο θα ήταν στοιχειοθετημένο ως προς συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, θα μπορούσαμε να το δούμε, δεν το αρνηθήκαμε», δήλωσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Το αίτημα για Προανακριτική πρέπει να αποτυπώνει με σαφήνεια τις αξιόποινες πράξεις που υποτίθεται ότι έχει διαπράξει  ένας λειτουργός με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δεν είναι το ίδιο με την Εξεταστική Επιτροπή που έχει διαφορετικό ρόλο μέσα στη Βουλή», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ανέφερε:

Για τη στάση της αντιπολίτευσης στην τραγωδία των Τεμπών

 «Υπάρχει μια αντίφαση με βάση τα λεγόμενα της αντιπολίτευσης  η οποία έγκειται στο γεγονός ότι υποστηρίζει πως ο κ. Καραμανλής ευθύνεται για το δυστύχημα γιατί δεν είχε ολοκληρώσει την περιβόητη σύμβαση 717 -την οποία είχε προχωρήσει κατά πολύ- και από την άλλη, λέει  το τελείως αντίθετο,  ότι θα έπρεπε να κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο αυτής της εταιρείας. Αν όμως το έκανε αυτό, τότε κατά μείζονα λόγο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η ολοκλήρωση της σύμβασης.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ενοχοποιούμε την επίσημη κυβέρνηση της χώρας μας γιατί όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν, έχουμε μια δημοκρατία πολύ καλά λειτουργούσα, παρά τις όποιες αδυναμίες της. Στην τραγωδία στο Μάτι , όταν ήμασταν εμείς  αντιπολίτευση, δεν  διανοηθήκαμε να χτυπήσουμε την τότε κυβέρνηση και να εκθέσουμε τη χώρα μας. Η κριτική που ασκήσαμε τότε αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης,  δεν επιρρίψαμε ποινικές ευθύνες στην τότε κυβέρνηση και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

 

Για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

«Υπάρχει ένα ψήφισμα που δεν τιμά τη χώρα μας και το οποίο δεν έχει συνταχθεί με αλήθειες.  Έχουμε μια δημοκρατία όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του ενώ και η δικαιοσύνη, παρά τις καθυστερήσεις, είναι ανεξάρτητη και διαθέτει δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα κάνουν το καθήκον τους με ελεύθερη σκέψη και αποτύπωση στις δικαστικές αποφάσεις. Δεν μας τιμά ως χώρα να υπάρχουν ψηφίσματα που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος δικαίου γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Για την ψήφο στις Ευρωεκλογές

 «Πρέπει  όλοι να δουν την ψήφο στις Ευρωεκλογές όχι μόνο ως δικαίωμα αλλά κυρίως ως υποχρέωση δεδομένου ότι κατά την επόμενη πενταετία θα ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και της χώρας μας αλλά και της ΕΕ εν συνόλω. Δεν είναι χαλαρές , δεύτερης ταχύτητας εκλογές , όπως είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές να υπάρχει η διαμαρτυρία αποτυπωμένη σε μια τιμωρητική ψήφο, ότι κι αν σκέφτεται κάθε πολίτης. Με ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς και των λαϊκίστικων φωνών και αν στην επόμενη ανθρωπογεωγραφία αυξηθεί αυτή η τάση, κάθε άλλο παρά θετικό θα είναι για τα σχέδια της κάθε δημοκρατικής χώρας. Σαφώς και η ΕΕ ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν έχει ανταποκριθεί επαρκώς στα αιτήματα των πολιτών που απαιτούν ίσες ευκαιρίες και κράτους δικαίου για όλους. ‘Όμως,  εύχομαι και στην Ελλάδα να επικρατήσουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα