back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Υψηλοί τόνοι και σήμερα στη Βουλή κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για την υπόθεση των Τεμπών που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Το απόγευμα αναμένεται η ομιλία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος υπουργός (Μεταφορών) όταν εκτυλίχθηκε το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, έκανε λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, που βασίζεται σε μια αβάσιμη σεναριολογία, σε fake news και ψέματα. Χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η παρουσία του στον τόπο της τραγωδίας είχε να κάνει με τη διαμόρφωση του χώρου, λέγοντας ότι ως μέλος του κυβερνητικού κλιμακίου είχε την ευθύνη του συντονισμού της κρατικής βοήθειας.

“Φαντάζομαι ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να παρουσιαστείτε και στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείτε την αλήθεια σας” σχολίασε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Από το βήμα της Βουλής πριν από λίγο η Εφη Αχτιογλου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού τον οποίο κατηγόρησε ότι εργαλειοποιει μονταζιέρες για να επιτύχει τη συγκάλυψη. Η ιδια άσκησε αυστηρή κριτική και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι με τις αλλοπρόσαλλες και ασόβαρες δηλώσεις του δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση. «Δεν αξίζει στη χώρα αυτή η αξιωματική αντιπολίτευση πασαδόρος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Αχτσιόγλου.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, υποστήριξε ότι όλοι ψάχνουν το κεφάλι του Κώστα Καραμανλή με το ρόλο του Ηρώδη να ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως εμείς- όπως είπε- δεν θέλουμε

το κεφάλι ενός, αλλά να πάνε φυλακή όλοι, οι υφυπουργοί, οι γραμματείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Η κοινοβουλευτική διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, με την διεξαγωγής ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας το βράδυ. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ανέβει στο βήμα της Βουλής σήμερα, λόγω προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Κύπρο.

 

«Δεν είμαι δικαστής. Νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες για τον κ. Καραμανλή και πρέπει να επιληφθεί δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να μείνει καμία λεπτομέρεια που να μην διερευνηθεί και να χυθεί άπλετο φως για όλους», είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρηστος Σπίρτζης. Τόνισε ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες της ΝΔ για την ασφάλεια και την λειτουργία των σιδηροδρόμων.

 

«Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο….Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια για τα Τέμπη παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης της κυβέρνησης. Το οφείλουμε στα θύματα και στις οικογένειές τους, κυρίως όμως στους τωρινούς και μελλοντικούς νέους επιβάτες των τρένων» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στον Αθήνα 984.

Με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του ενώπιον της ελληνίδας ευρωπαίας ανακρίτριας, ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση της σύμβασης 717 που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

 

Να δοθεί έγκριση για τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών αναμένεται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθηνας το οποίο συμφώνα με πληροφορίες θα στηθεί στο τέλος της οδού Ερμού απέναντι από την Τεχνοπολη. Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα ενημερώσει στο δημοτικό συμβούλιο για την πορεία των έργων της Διπλής Ανάπλασης και ειδικότερα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς και για το λόφο του Στρέφη.

Την Παρασκευή το πρωί ανακοινώνει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την απόφασή του για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, λίγες μέρες μετά την εισαγγελική αγόρευση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

 

 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί (Αθήνας- Πειραιά) αντιδρώντας στον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων. Τρίωρη στάση εργασίας από αυτή την ώρα έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Στη μια και μισή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας.

 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν οι προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Υδάτων και Ενέργειας για τον «ενεργειακό τουρισμό» και τους καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς. Η προθεσμία εξόφλησης του λογαριασμού ξεκινά από την ημερομηνία αποστολής του και δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 20 ημέρες για μικρούς πελάτες ενώ θα δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης του λογαριασμού σε – τουλάχιστον έξι – δόσεις. . Περισσότερα στο athina984.gr.

 

Ένοικος πολυκατοικίας στη Λάρισα κατάφερε να κρατήσει εγκλωβισμένους για περίπου 2,5 ώρες στο ασανσέρ τρεις διαρρήκτες που είχαν μπει σε διπλανό διαμέρισμα κατεβάζοντας τον γενικό διακόπτη ρεύματος.Στην είσοδο της πολυκατοικίας υπήρχαν συνεργοί, οι οποίοι όταν άκουσαν φωνές των διαρρηκτών τράπηκαν σε φυγή. Ο ένοικος κάλεσε την αστυνομία και οι δράστες συνελήφθησαν.

Γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες σε φάρμες στο Τέξας και το Κάνσας στις ΗΠΑ βρέθηκαν θετικές στη γρίπη των πτηνών. Πρόκειται για τα πρώτα γνωστά κρούσματα σε αγελάδες στις ΗΠΑ, και πιθανότατα στον κόσμο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης αναμένονται σήμερα και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αισθητά βελτιωμένος ο καιρός στην Αττική. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα