back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε ενίσχυση αποδοχών για τουλάχιστον 1 εκ. εργαζόμενους, ανέργους και δικαιούχους ειδικών επιδομάτων οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ μικτά ,σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ Εργασίας.

«Με τη νέα αύξηση, η Ελλάδα ανεβαίνει στην 11η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες της ΕΕ που διαθέτουν κατώτατο μισθό. Αν συνυπολογιστεί η αγοραστική δύναμη, η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην 13η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές που επισημαίνουν τα έξι βασικά σημεία από τη νέα αύξηση.

Αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα, τα συνδικάτα και τους εργοδότες.

Να επαναφέρει σε ισχύ τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως προβλέπει σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, κάλεσε την κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτης, ενώ έκανε λόγο για κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους.

Για επικοινωνιακά προεκλογικά παιχνίδια ακόμα και σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα, όπως αναφέρει, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι ο κατώτατος μισθός έπρεπε να είχε αυξηθεί καιρό τώρα.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τη ληστεία του εργατικού εισοδήματος, αξιοποιώντας τον άθλιο νόμο Βρούτση–Αχτσιόγλου περί κυβερνητικού καθορισμού του κατώτατου μισθού», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Για «κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων», κάνει λόγο η ΓΣΕΕ προσθέτοντας ότι η αύξηση αυτή δεν διασφαλίζει συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό δεν θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας.

Σε ανάλογο ύφος και η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που κατηγορεί την κυβέρνηση για κοροϊδία. Τα Συνδικάτα προανήγγειλαν γενική απεργία και συλλαλητήρια στις 17 Απριλίου.

Η νέα αύξηση θα πρέπει να συνοδευτεί με ελάφρυνση των εργοδοτικών εισφορών αναφέρουν οι φορείς εργοδοτών, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί την επιστροφή της αρμοδιότητας για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους.

Σκληρή απάντηση του δήμου Αθηναίων για όσα τις τελευταίες ώρες γράφτηκαν σχετικά με μια φράση που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι», υπογραμμίζεται ότι «ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε “γκλοπ μπάτσου”. Η φράση του δημότη “κόπηκε” σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε».

Στις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικών ο δήμος απαντά με τη λέξη «ντροπή» και η ανακοίνωση καταλήγει «είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;».

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο θα καταθέσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο έγκλημα των Τεμπών».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του σχεδιάζει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη διαρροή των ηχητικών ντοκουμέντων από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλη Κόκκαλη στον Αθήνα 984.

Οι δικηγόροι εγγυώνται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με την οποία καταδικάζει την άμεση ή έμμεση αμφισβήτηση του θεσμικού τους έργου.

Ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, σε ό,τι αφορά στο αδίκημα του βιασμού αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ακόμη, κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου, μαστροπεία και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αθώα η μητέρα του παιδιού για τα αδικήματα της μαστροπείας και της πορνογραφίας. Ένοχη κρίθηκε μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε ομόφωνα στη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο, καθώς συνεχίζεται σε διαφορετικό δικαστήριο η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ανοικτή έως και τις 17 Απριλίου θα παραμείνει η πλατφόρμα σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία καθώς και για και Εκκλησιαστικά.

Τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο του, τους κοινωνικούς αγώνες του και το ποντιακό ζήτημα. Στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και πολλά στελέχη του κόμματος. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 11 το πρωί στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή ‘Αρνα, του δήμου Σπάρτης. Στην περιοχή επιχειρούν 48 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Δεν αναφέρθηκαν σοβαρά προβλήματα στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας από το σεισμό, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί, όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας.

Ωστόσο, κλιμάκια μηχανικών θα συνεχίσουν τους ελέγχους και το σαββατοκύριακο με στόχο να μην υπάρχουν εκκρεμότητες έως την Δευτέρα, όταν θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Παρατείνεται έως την Δευτέρα, 8 Απριλίου προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

Στη διεθνή επικαιρότητα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή του Νιαγάρα ενόψει του σπάνιου φαινομένου της έκλειψης ηλίου στις 8 Απριλίου καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι ένα τεράστιο πλήθος θα συγκεντρωθεί στους καταρράκτες για να την παρακολουθήσει. Ο δήμαρχος της πόλης Niagara Falls Τζιμ Ντιοντάτι εκτίμησε ότι αναμένεται ένα εκατομμύριο επισκεπτών, ενώ η περιοχή δέχεται συνήθως 14 εκατομμύρια μέσα σε ένα έτος.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε μισή ώρα, Βίρτους Μπολόνια- Παναθηναϊκός για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το πρωί και το βράδυ προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. – 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα