back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

 Θ. Γλαβίνας: Στο ΠΑΣΟΚ σεβόμαστε τη δικαιοσύνη-Δεν υπάρχει α λα κάρτ εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές

Διαβάστε επίσης

Στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε διεξοδικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Παπαγεωργίου και Αθηνά Κορλίρα.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 

Ο κ.Γλαβίνας χαρακτήρισε χρέος του ΠΑΣΟΚ  στον ελληνικό λαό την προσφυγή του Νίκου Ανδρουλάκη στη δικαιοσύνη προκειμένου να διαλευκανθεί η τραγωδία, που στοιχειώνει  ακόμα και σήμερα τους Έλληνες. Υπογράμμισε τον σεβασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε με νόημα πως  δεν υπάρχει a la carte εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές.

«Κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα και πρόσφορο μέσο, ώστε να διαλευκανθεί η τραγωδία, που στοιχειώνει τους Έλληνες ακόμα και σήμερα. Το πράξαμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με την προσπάθεια συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής που προσέκρουσε στην άρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πήγαμε μετά, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα, στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Ήρθαν και απολογήθηκαν στη Βουλή οι κκ Μητσοτάκης και Καραμανλής, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό σχετικά με την τραγωδία. Ούτε είδαμε κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβερνώσας παράταξης. Δεν μάθαμε ποιος πήρε παράνομα στα χέρια του τα συγκεκριμένα καταγραφικά, το αποδεικτικό υλικό, το αλλοίωσε και μετά το διοχέτευσε σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με στόχο να υπηρετηθεί το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους, ως υπερασπιστική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι αυτό αποτελεί πτυχή της δικαστικής διαδικασίας…Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη, δεν υπάρχει α λα κάρτ εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές».

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε απερίφραστα υπέρ  της Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ενώ σχολίασε αιχμηρά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κοινοποιήσει μόνον στον επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ  το κατηγορητήριο που  προτίθεται να καταθέσει σε βάρος του Κώστα Καραμανλή, κάνοντας λόγο για  επικοινωνιακού χαρακτήρα προσεγγίσειςΚατά πληροφορίες, αν η Ν.Δ αρνηθεί να υιοθετήσει το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενδέχεται να μην προχωρήσει στην κατάθεση της πρότασης στην Βουλή, συνεκτιμώντας πως η πρωτοβουλία δεν πρόκειται να οδηγήσει σε πρακτικά αποτελέσματα, δεδομένης της απόρριψής της  από την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Ξεκάθαρη η στάση μας υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για να κριθεί αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.. Ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε μόνον στη Νέα Δημοκρατία το κατηγορητήριο, το οποίο ενδέχεται να καταθέσει σε βάρος του Κώστα Καραμανλή με κατηγορίες που -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- πληρούν την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση των κακουργημάτων της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς και της έκθεσης σε κίνδυνο των επιβατών. Αναμένουμε την κατάθεσή της στη Βουλή. Καλό είναι όμως, να πάμε στην ουσία και να μην μείνουμε σε επικοινωνιακού χαρακτήρα προσεγγίσεις, αφού είναι γνωστό πως άπαξ και καταθέσει κανείς για τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν γίνεται να το πράξει εκ νέου. Για να μην μείνει ο κ Καραμανλής καλυμμένος από την τότε υπουργική του ιδιότητα και να κριθεί από τον φυσικό δικαστή».

*ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ερωτηθείς,  αν στηρίζει εκτός από το κατηγορητήριο για τη σύμβαση 717 ή την έρευνα της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης για τα Τέμπη και την  κατηγορία  για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Κ. Καραμανλή, η οποία του αποδίδει ποινική ευθύνη, επισήμανε πως «δεν έχουμε σίγουρη νομική αξιολόγηση, ότι αυτή είναι η απόλυτα σωστή κατεύθυνση». Εκτίμησε δε πως «το ΠΑΣΟΚ απέδειξε πως  η κυβέρνηση δεν παίζει  εν ου παικτοίς»        

Παράλληλα, υπενθύμισε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ  τον περασμένο Νοέμβριο, στην ίδια κατεύθυνση αλλά «στη βάση του πορίσματος της ευρωπαίας εισαγγελέως, που εντόπιζε τότε  παράβαση καθήκοντος και το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ – ΝΑ  ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Θέτοντας τους στόχους ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ Γλαβίνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο κόμμα είναι πεπεισμένοι πως θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές και έστειλε μήνυμα ότι αυτό είναι σημαντικό, ακόμα κι αν  δεν οδηγεί στο να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση  το ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι διακηρυγμένος στόχος είναι η αύξηση της διαφοράς του ΠΑΣΟΚ  από τα υπόλοιπα κόμματα,  αλλά και η μείωσή της  από τη Νέα Δημοκρατία.

*ΛΟΓΙΚΗ  ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ -ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΣΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ 

Κράτησε αποστάσεις από τo αίτημα του κ. Κασσελάκη να γίνουν εκλογές με διεθνείς παρατηρητές και τη συνδρομή της Ε.Ε, με το επιχείρημα ότι κυβέρνηση έχει ιστορικό θεσμικών και δημοκρατικών ατοπημάτων.

«Προς αξιολόγηση από τον καθένα τι αντικατοπτρίζει αυτή η προσέγγιση. Είναι  λογική που έρχεται από το παρελθόν και έχει αποδειχθεί λανθασμένη επειδή περιέχει -ενδεχομένως- στοιχεία λαϊκισμού» είπε ο κ Γλαβίνας, στον σταθμό της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα