back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βουλή: Απόψε η ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την Golden Visa

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής,η τροπολογία για τους νέους όρους χορήγησης της Golden Visa, που σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει ως βασικό στόχο την αύξηση του αποθέματος των οικιών που θα είναι διαθέσιμες για στέγαση οικογενειών και με χαμηλότερα μισθώματα.

Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι για την χορήγηση άδειας διαμονής διάρκειας πέντε ετών σε πολίτες τρίτων χωρών, η αξία της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να κατέχει ο ενδιαφερόμενος, αυξάνεται στις 800.000 ευρώ για τις περιφέρειες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και των νησιών με πληθυσμό μεγαλύτερο από 3.100 κατοίκους.

Τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της ρύθμισης σε όλους τους νησιωτικούς δήμους, προτείνει μεταξύ άλλων, με τροπολογία του, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο πρόεδρος του οποίου Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε στην ομιλία του, ότι η επιλογή αυτή της κυβέρνησης για τα μικρά νησιά κυρίως των Κυκλάδων, θα λειτουργήσει ως μαγνήτης για υπερτουρισμό το καλοκαίρι και νησιά φαντάσματα τον χειμώνα, με τους μόνιμους κατοίκους να τα εγκαταλείπουν λόγω κόστους ζωής.

Επίσης, επισήμανε ότι η καθυστερημένη εφαρμογή του μέτρου θα δημιουργήσει νέα στρέβλωση, καθώς με αυτό που κάνει η κυβέρνηση «λέει στους κτηματομεσίτες τρεχάτε τώρα να κάνετε την δουλίτσα σας».

«Το ποσό στα μικρά νησιά είναι 400.000 ευρώ και μας φαίνεται υπερβολικό να πάμε στα 800.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές της αγοράς», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την υλοποίηση μιας δύσκολης μεταρρύθμισης, -όπως την χαρακτήρισε – αυτή της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. Αν και όπως είπε τα στοιχεία θα δοθούν το απόγευμα, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι σε ένα ποσοστό γύρω στο 90 % των επιχειρήσεων ενδεχομένως και παραπάνω, έχουν ενταχθεί στο μέτρο ή έχουν κλείσει ραντεβού με τεχνικό έως το τέλος Απριλίου.

«Ναι το πρόγραμμα πέτυχε, παρά τα όσα έλεγαν κάποιοι για μία ακόμη παράταση», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης,σημειώνοντας ότι όσοι λίγοι δεν έχουν συνδεθεί θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

«Εξελίσσεται ένα ατελείωτο αλαλούμ με την ανεπάρκειά σας να εφαρμόσετε το μέτρο σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα μηχανήματα POS, καθώς έχουμε κλείσει πάνω από δύο χρόνια με αναβολές», σχολίασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, παρατηρώντας ότι «και σήμερα οι επαγγελματίες από την παροχή υπηρεσιών μέχρι τα τεχνικά επαγγέλματα αλλά και τις λαϊκές αγορές, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με την κυρία δυσλειτουργία να εντοπίζεται στις Τράπεζες».

Δημήτρης Ράντος 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα