back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Την πολιτική σταθερότητα έθεσε ως διακύβευμα των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ.

“Η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα” τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να πουν όχι στους άκαιρους πειραματισμούς.

Αναφερόμενος στη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους τόνισε πως ‘Όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από Αστυνομικό Τμήμα σκύβουμε το κεφάλι και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί», υπογράμμισε “όπως γίνονται και ασθενοφόρα, ή πυροσβεστικά”. Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας εισαγόμενο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι βάφει το κόμμα του με τα χρώματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος.

Για διολίσθηση του αρχηγού της ΝΔ μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «εισαγόμενο» έναν απόδημο Έλληνα. Σχολιάζοντας η αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζει ψευδόμενο, αμήχανο και αλαζονικό τον κύριο Μητσοτάκη, που κήρυξε την αρχή του τέλους του.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο πυρήνας της δημοκρατικής παράταξης για να αποκτήσει πραγματικό αντίπαλο η ΝΔ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση με δημοσιογράφο στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΕΣΕΕ «Future of Retail». Με φόντο την απόφαση του ΣτΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τη χαρακτήρισε ιστορική, γιατί αποδεικνύει -όπως είπε- ότι υπάρχει κράτος δικαίου στη χώρα, όσο και να το υπονομεύει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει ανάσα, κουράγιο σε όλους όσοι βλέπουν πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποτελούν απλά την συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση για την κυβέρνηση», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται ένα πρώτο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα της έρευνας για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, εκτίμησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στο Star. Παραδέχθηκε ότι δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του 2021 για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων και αποκάλυψε ότι 40 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν τον σύντροφό τους για βία.

Επίθεση από συμμορία ανηλίκων με βίαια χτυπήματα δέχθηκε νεαρός χθες βράδυ στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Κόνωνος στο Παγκράτι. Με την βοήθεια της πυροσβεστικής και εθελοντών η φωτιά έσβησε και οι ένοικοι των από πάνω ορόφων απεγκλωβίστηκαν από το κλιμακοστάσιο.

Το Ιράν έχει θέσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις σε “πλήρη συναγερμό” ανέφεραν δύο Ιρανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλούνται οι New York Times. Σύμφωνα με την Ιστοσελίδα Times of Israel, το Ιράν έχει λάβει απόφαση να επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ ως αντίποινα για το φερόμενο ισραηλινό χτύπημα τη Δευτέρα που σκότωσε έναν ανώτατο Ιρανό διοικητή στη Συρία και πολλά άλλα μέλη του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης. Παράλληλα, η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και προετοιμάζονται για μια πιθανή επίθεση από το Ιράν σε στόχους ισραηλινού ή αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Ο αρχηγός της CIA μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο στο Κάιρο για συνομιλίες με στόχο την εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα. Ο Μπιλ Μπερνς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και με τους ομολόγους του του Ισραήλ και της Αιγύπτου, αναφέρουν δημοσιεύματα.

“Ραντεβού στη βρύση” δίνουν σήμερα στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος Γουλανδρή, στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι, ο Αθήνα 9.84, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, η εθελοντική της ομάδα και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Ο σταθμός της πόλης και το βανάκι του, με live μεταδόσεις, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, θα κρατήσει συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους που θα δώσουν το δικό τους “Ραντεβού στη βρύση” για το δικαίωμα όλων, σε καθαρό, πόσιμο, νερό.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 82-75 τη Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα