back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη με ομάδα μετεωρολόγων και στη συνέχεια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Αντικείμενο οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα τον κίνδυνο για την ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών.Σε ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) αποφασίστηκε να είναι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας για περιοχές των περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

 Βελτιωμένη χαρακτήρισε την κατάσταση κυρίως στο δυτικό μέτωπο προς την Ιεράπετρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε από το πρωί στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης . Ανατολικότερα η ένταση της φωτιάς περιγράφεται μειωμένη αλλά με διάσπαρτες εστίες δυτικά οικισμού Κουτσουρά. Αν και υπάρχουν ακόμη ισχυροί άνεμοι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς υπάρχει σε πολλά σημεία ακόμη ο κίνδυνος.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Δαύλεια Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14.25 σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των περιοχών Δαυλείας και Αγίου Βλάσση Βοιωτίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Επιπλέον, άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δάμαστα Ηρακλείου Κρήτης

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο. Το παρών δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Στην ομιλία του ο κ. Βέμπερ έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού τον οποίο ευχαρίστησε για την συνεισφορά του, λέγοντας ότι είναι από τους πλέον ισχυρούς ηγέτες των 27 της ΕΕ.

«Ο πρωθυπουργός των Τεμπών, των υποκλοπών, των διαρροών προσωπικών δεδομένων και της ανασφάλειας δεν έχει πείσει ούτε τους υπουργούς του», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή την αναφορά που έκανε ο Νίκος Δένδιας στο συνέδριο της ΝΔ, για επανίδρυση του κράτους. Καταλήγει δε η ανακοίνωση ότι  «δυστυχώς όμως για τον τόπο, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή για καμία επανίδρυση. Μόνο για περαιτέρω απορρύθμιση, την οποία επιτελεί με γοργούς ρυθμούς».

Με πολίτες στο κέντρο του Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, που συνεχίζει την τετραήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη. 

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο πυρήνας της δημοκρατικής παράταξης για να αποκτήσει πραγματικό αντίπαλο η ΝΔ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου.

«Ο κύριος Μητσοτάκης καταφεύγει στα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί «αστάθειας», προκειμένου να αποφύγει την λαϊκή αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές», σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλαγές στα ωράρια των φορτοεκφορτώσεων εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας   που διεξάγεται στην Τεχνόπολη. Θα δημιουργήσουμε ομάδα εργασίας μέχρι το καλοκαίρι με τους επαγγελματίες για να αναζητήσουμε στοχευμένες λύσεις τα επόμενα δύο χρόνια. Θέλουμε από τις αρχές του 2025 να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν, καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων

Συνελήφθη, στην Αρκαδία, 53χρονος, για ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην συντρόφου του.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Σορό αγνώστου νεαρού άντρα εντόπισαν τα μέλη πληρώματος ιδιωτικού σκάφους, το οποίο έπλεε στις βόρειες ακτές του Αγίου Όρους, στον Στρυμονικό κόλπο, το μεσημέρι του Σαββάτου. Το πλήρωμα του ιδιωτικού σκάφους ενημέρωσε το λιμενικό σώμα, και όπως διαπιστώθηκε, ανήκε σε νεαρό άντρα και η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη.  

Εκτός λειτουργίας θα είναι και αύριο Κυριακή  ο σταθμός του Μετρό «Πειραιάς», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, Παίζουν:  

Ατρόμητος- Πανσερραϊκός. 1-1

 Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά 1-2 στο 72’

Παναιτωλικός- Βόλος. 0-1 στο 72’

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα. 2-0 στο ημίχρονο 

Και ο καιρός…  

Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και τοπικές καταιγίδες. . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα