back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σ. Μπεκατώρου: Ποτέ δεν σκέφτηκα να εργαλειοποιήσω τη δημοτικότητά μου λόγω… MeToo

Διαβάστε επίσης

Η Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου η οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα MeToo στην Ελλάδα, θα είναι υποψήφια στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Κυριακή 14 Απριλίου, διεκδικώντας μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί διά της εις άτοπον απαγωγής και με γνώμονα την ηθική, τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τις ίσιες ευκαιρίες, ανήκω εκεί. Δεν προέκυψε ως ένας στόχος κι αυτό με κάνει να νιώθω πιο ώριμη πολιτικά, παρά το γεγονός ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στον πολιτικό χώρο», ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη, περιγράφοντας τους λόγους που την οδήγησαν να καταθέσει την υποψηφιότητά της για την εσωκομματική διαδικασία από την οποία θα προκύψουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

 

Για την υποψηφιότητά της

«Ο κόσμος προσπαθεί να μου δώσει κουράγιο. Θέλουν να μας στηρίξουν ελπίζοντας ότι επιτέλους κάτι μπορεί να αλλάξει. Προσωπικά, έχω – όπως στον αθλητισμό – στοχοπροσήλωση, υπάρχει γνώση και θέληση μεταξύ των υποψηφίων, μιλάμε επί συγκεκριμένων προτάσεων και θέλουμε να μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε. Ξεκίνησα από άλλο σημείο καθώς προέρχομαι από δεξιά οικογένεια, αλλά δουλεύοντας στο πεδίο βρίσκομαι στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλω να εκπροσωπήσω τους πολίτες από αυτή τη θέση, να παρουσιάσω μια νέα προοπτική η οποία δεν εστιάζει στην πόλωση αλλά στο ότι έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα και πρέπει να απολαμβάνουμε ίσες ευκαιρίες.

Και αυτή είναι μια διαδικασία την οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά στον ελληνικό πολιτικό χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη. Μπορεί για κάποιους η Ελλάδα να παρουσιάζει μια αναπτυξιακή εικόνα αλλά οι πολίτες δεν το βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Αγαπάμε τη χώρα μας και θέλουμε να μείνουμε εδώ. Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το ποιοι θέλουμε να είναι εκείνοι που θα μας εκπροσωπήσουν».

Για προτάσεις από άλλα κόμματα

«Οι προτάσεις που μου έγιναν από άλλα κόμματα προκειμένου να είμαι υποψήφια στις Ευρωεκλογές, δεν υπήρξαν στο μέγεθος που αποτυπώθηκαν στα ΜΜΕ. Επίσης, δεν μου έγιναν  συγκεκριμένες προτάσεις που να με κάνουν να πιστεύω ότι ζητήθηκε η συμμετοχή μου με βάση την πολιτική μου σκέψη και το όραμά μου και όχι λόγω της δημοτικότητάς μου σε σχέση με το MeToo. Άλλωστε ποτέ δεν σκέφτηκα να το εργαλειοποιήσω αυτό».

 

Για τη δήλωση Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για την έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

«Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Ένας καπετάνιος είναι υπεύθυνος για ότι συμβαίνει μέσα στο πλοίο του. Εάν εκείνος δεν το συνειδητοποιεί, πρέπει να το σκεφτούμε εμείς ως πολίτες».

 

Για τα μέτρα αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού

«Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η αυστηροποίηση των ποινών δεν αλλάζει την στάση και την κουλτούρα. Χρειάζεται χρόνο για να αλλάξει ο κόσμος ως προς το πως πρέπει να συμπεριφέρεται και αυτό δεν θα συμβεί μόνο επειδή φοβάται. Πρέπει να πιστέψουμε σε κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται επένδυση στον τομέα της Παιδείας παιδείας, να υπάρξει  πρωτογενής και  δευτερογενή πρόληψη. Το πλαίσιο και οι κανόνες πρέπει να είναι ίδιοι για όλους».

 

Για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες

«Δεν θέλω να βλέπω άλλα διαφημιστικά σποτ τα οποία καλούν κάποιον που υφίσταται κακοποίηση να βγει και να μιλήσει όταν στην πραγματικότητα το πλαίσιο δεν λειτουργεί. Πρέπει το θύμα να μπορεί να υποστηριχθεί, διαφορετικά πως θα μιλήσει κάποιος που κακοποιείται; Πρέπει να συμβούν πολλά κι αυτά δεν βρίσκονται σε διαφημιστικό πλαίσιο. Ζητάμε από την κυβέρνηση να υπάρξει μια διακομματική Επιτροπή, να φωτιστεί η πραγματική διάσταση του φαινομένου. Πρέπει να υπάρχει ένα πρόσωπο αναφοράς το οποίο θα διαχειρίζεται την επικινδυνότητα κάθε περιστατικού, να γίνεται πάντα αξιολόγηση κινδύνου και όχι κατά περίπτωση, όπως αναφέρει ο νέος νόμος για την ενδοοικογενειακή βία. Περιμένουμε από το 2018 την ΚΥΑ που θα αφορά το πως μπορούν οι κακοποιημένες γυναίκες να στηριχθούν οικονομικά και ψυχολογικά. Δυστυχώς, ανακοινώνονται μέτρα τα οποία δεν υλοποιούνται και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα».

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα