back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5 και μισή τα ξημερώματα στην Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος στα 18,7 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια. Ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην Πλατεία Εξαρχείων και επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, που έσπευσαν στο σημείο. Η ένταση μεταφέρθηκε και στην οδό Μεσολογγίου, ενώ οι νεαροί προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου.

Την πεποίθησή του ότι το Ιράν θα αναλάβει σύντομα δράση εναντίον του Ισραήλ ως αντίποινα για το ισραηλινό πλήγμα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και κάλεσε την Τεχεράνη να μην το κάνει.

Να αποφεύγουν το Ισραήλ και τις χώρες της Μέσης Ανατολής συνιστούν στους πολίτες τους χώρες από όλο τον κόσμο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε ισχύ από τον Οκτώβριο η σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Λίβανο και Ιράν.

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν γιατί υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης με το Ισραήλ και κίνδυνος να συλληφθούν από τις ιρανικές αρχές. Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa και η αυστριακή θυγατρική του Austrian Airlines ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεών τους προς και από την Τεχεράνη ως τουλάχιστον την ερχόμενη Πέμπτη 18η Απριλίου και γνωστοποίησαν πως προληπτικά τα αεροσκάφη τους δεν θα διέρχονται από τον εναέριο χώρο του Ιράν.

Την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, από τη Νέα Σμύρνη, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων για τις προκριματικές εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Παρουσίασε τέσσερις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να δει τίποτα από όσα ταλανίζουν τον Έλληνα. Του καταλόγισε ότι ζει σε γυάλινο πύργο από τον οποίο κάποιος διατάζει μοντάζ, μπάζωμα, και υποκλοπές. Μίλησε επίσης για κάποιον που δεν είναι ο ένοικος, αλλά το φάντασμα του Μαξίμου.

“Απαντάμε σε ομιλίες και ανακοινώσεις. Σε παραληρήματα ψεύδους και αλαζονείας αδυνατούμε να απαντήσουμε” σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.

Σοκ από το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Γλυφάδα, με τον 27χρονο δράστη να βάζει τέλος στη ζωή του μόλις αντιλήφθηκε πως στο σημείο καταφθάνει η αστυνομία. Η νεαρή γυναίκα δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες για τα τραύματα που έφερε από την επίθεση και οδηγήθηκε για κατάθεση.

Χωρίς εγγυοδοσία και άνευ περιοριστικών όρων αφέθηκε ελεύθερη κατηγορούμενη για την υπόθεση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στέλεχος της διαχειριστικής αρχής, στην οποία η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποδίδει την κατηγορία της απιστίας.

Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για συνέχιση της θεσμικής συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με τον Δήμο Αθηναίων, με την επικαιροποίηση του υφιστάμενου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, κατά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Εκτός λειτουργίας το σαββατοκύριακο ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 84-81 της Φενέρμπαχτσε στην παράταση για την 34η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα