back to top
24 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Α. Ρόζα Βρεττού: Το ΠΑΣΟΚ θα πιέσει την ΕΕ να στηριχθούν οι ασθενέστεροι και τα Δημόσια Συστήματα Υγείας

Διαβάστε επίσης

Καρδιολόγος στο Νοσοκομείο «Αττικό», πρώην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφια, αυτή τη φορά ως ευρωβουλευτής, είναι η Αγαθή- Ρόζα Βρεττού.

Προέρχεται από τα σπλάχνα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και εντάχθηκε στο σχεδιασμό για τη μάχη που δίνει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις ευρωκάλπες με ποσοστό, το οποίο να δημιουργεί δυναμική για τη συνέχεια.

*ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΥΡΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Υπέρμαχος του φιλοευρωπαϊκού μετώπου των Σοσιαλιστικών Κομμάτων στα οποία ανήκει και το ΠΑΣΟΚ, στην αντίστοιχη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, η κυρία Βρεττού υπογραμμίζει την αναγκαστική διαφοροποίηση της ΕΕ, υπό το φως της άσκησης ισχυρών πιέσεων για περισσότερο κοινωνικό κράτος.

Αυτό (το κοινωνικό κράτος) αποτελεί κύριο διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ ενόψει και των ευρωεκλογών, με την υλοποίησή του να απαιτεί αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

*ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΕΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

«Υπηρετώντας το Σύστημα Υγείας για περισσότερα από 15 χρόνια, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι το κοινωνικό κράτος συνιστά ζητούμενο και κύρια πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε παρά να πούμε Ναι στην Ευρώπη, με την προυπόθεση όμως πως θα προχωρήσει στην ανακατανομή των πόρων μεταξύ Βορρά και Νότου και θα επιστρέψει στις αρχικές της ρίζες. Όταν δημιουργούσε τα Δημόσια Συστήματα Υγείας σε όλο του ευρωπαϊκό χώρο, στον απόηχο του Β Παγκοσμίου Πολέμου.»

Για την ίδια, «απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και όχι μόνον στις Βρυξέλλες, ώστε να στηριχτούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη και  να αποκτήσουν πρόσβαση σε φάρμακα, υπηρεσίες, καθώς και σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για τις θεραπείες αιχμής».

Η πανδημία πάντως , παρά τα αρνητικά της παρεπόμενα, ήταν ευκαιρία για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, διαπιστώνει η κυρία Βρεττού.

«Χωρίς ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να υπάρξει υγεία στον ελληνικό, αλλά ούτε και στον ευρωπαϊκό χώρο, όπως μάθαμε με δραματικό τρόπο μέσα από την πανδημία» λέει και προειδοποεί ότι η επόμενη πανδημία δεν γίνεται να  μας βρει με τα  ακριβότερα γενόσημα φάρμακα στην Ευρώπη.

*ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ  ΣΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ,  Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ

«Γιατί στην πρώτη εμφάνισή της, κατέστη σαφές ότι χρειαζόμαστε γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις από πλευράς ΕΕ για την αντιμετώπισή της, προκειμένου να εξασφαλιστούν εμβόλια και φάρμακα. Όμως , το ίδιο ισχύει και σήμερα σε σχέση με τα αυξημένα κόστη των νέων θεραπειών. Γεγονός, που συνδέεται με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειωθεί στα 6 χρόνια από τα 8 που ήταν προηγουμένως ,  η διάρκεια προστασίας της πατέντας. Αυτό θα επιτρέψει σε αξιόπιστες και ελεγμένες εταιρίες,  να παράξουν γενόσημα με χαμηλότερο κόστος»  τονίζει κλείνοντας την επικοινωνία με τον σταθμό της πόλης η  υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Αγαθή Ρόζα Βρεττού.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα