back to top
20.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

20.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεχαγιά: Καταδικάζουμε όλες τις εχθροπραξίες και ζητάμε κατάπαυση του πυρός

Διαβάστε επίσης

Την «ανησυχία» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για μία ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή» μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά.

«Εμείς έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή την επίθεση αυτή που έγινε με drones από το Ιράν. Ομοίως καταδικάζουμε και την τυφλή επίθεση στην Δαμασκό από το Ισραήλ. Όπως επίσης καταδικάζουμε τις επιθέσεις του Ισραήλ σε αμάχους Παλαιστινίους στην Γάζα, αλλά καταδικάσαμε και την τυφλή επίθεση της Χαμάς εναντίον αμάχων Ισραηλινών μέσα στα αστικά κέντρα. Καταδικάζουμε όλες αυτές τις εχθροπραξίες και θέλουμε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, επιστροφή όλων των ομήρων και έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Όσον αφορά τη θέση της χώρας, σημείωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια συνθήκη κατά την οποία πρέπει αφενός να προσδιορίζει τους συμμάχους της, αφετέρου να καταδικάζει κάθε πλευρά που σηματοδοτεί βιαιότητα ή πολεμικές εχθροπραξίες. Εντούτοις θα πρέπει να μην είναι μονόπατη, όχι 100-0 υπέρ του Ισραήλ. Αυτή είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Να προσδιορίζουμε τις φιλίες, τους συμμάχους μας αλλά να μη κλείνουμε τα μάτια και σε διάφορες εχθροπραξίες ή σφαγές που γίνονται, όπως για παράδειγμα στους αμάχους στη Γάζα που είναι Παλαιστίνοι. Εμείς ζητάμε αυτό που ζητά αυτονοήτως η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ, δηλαδή κατάπαυση των εχθροπραξιών».

Συνεχίζοντας, η Β. Κεχαγιά εξέφρασε την ικανοποίηση του κόμματος για την προσέλευση στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

«Βλέπουμε ότι στις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν και με επιστολική ψήφο. Η επιστολική ψήφος ποιους αφορά; Αφορά όλους εμάς που έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε επιστολικά είτε ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα είτε ζούμε στο εξωτερικό και θεωρούμαστε απόδημοι ή Έλληνες του εξωτερικού. Η πλατφόρμα δεν έχει εγγράψει περισσότερους από 100.000 που θέλουν να ψηφίσουν επιστολικά σε σύνολο εκατομμυρίων Ελλήνων. Το γεγονός ότι 63.000 ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ εκ των οποίων οι 15.000 με ηλεκτρονικό τρόπο δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Για αυτό σας βάζω αυτό το συγκριτικό στοιχείο», ανέφερε.

Ακόμα, έκανε λόγο για «καταγεγραμμένη φθορά της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις» παράλληλα με «μια δυναμική που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επίσης καταγεγραμμένη στις δημοσκοπήσεις». «Μέσα σε αυτό το κλίμα υπάρχει η στάση και η συμπεριφορά της κοινωνίας. Δηλαδή βλέποντας πάντα τις δημοσκοπήσεις, παρατηρούμε μια δυσαρέσκεια και δυσφορία απέναντι σε συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης που αφορούν ένα ευρύτερο πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο είναι η οικονομία, είναι η ακρίβεια, είναι το κράτος δικαίου, είναι η υπόθεση με τα Τέμπη, την οποία εμείς επιμένουμε να χαρακτηρίζουμε έγκλημα, είναι η προσπάθεια συγκάλυψης, μονταζιέρες, μπετονιέρες κ.λ.π.», πρόσθεσε, ενώ προέβλεψε ότι «η φθορά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί» και έτσι «η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθεί». «Το να περιοριστεί η ψαλίδα δεν είναι νίκη μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά νίκη για την αποκατάσταση της εικόνας στο πολιτικό σκηνικό», σχολίασε.

Όσον αφορά, τέλος τη διαμάχη με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ «στηρίζει απερίφραστα τον αγώνα του κ. Ανδρουλάκη να αναδειχθεί η αλήθεια» και ότι «είναι άδικο ένα θύμα υποκλοπών να λέει ότι είναι συκοφάντες όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι πρωτοστάτησαν, αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα του κ. Ανδρουλάκη και όλης της ελληνικής κοινωνίας, κάθε θιγόμενου πολίτη από τις υποκλοπές και τις παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις». «Δώσαμε μεγάλες μάχες για το κράτος δικαίου και δε μπορούν να μας αποκαλούν συκοφάντες, όταν πρωτοστατήσαμε περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ σε μια υπόθεση που αφορά αξίες, δικαιώματα, διαφάνεια και δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα