back to top
24 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μ. Κατρίνης: Η δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές σε συνδυασμό με την πτώση της ΝΔ θα δείξει ότι το “παιχνίδι” αρχίζει και πάλι

Διαβάστε επίσης

«Προφανώς κάθε χώρα που θεωρεί ότι απειλείται πρέπει να αντιδρά και να απαντά και σε αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε τώρα, είμαι όμως πολύ ανήσυχος όταν υπάρχει περεταίρω κλιμάκωση και επέκταση αυτή της κατάστασης διότι όλο αυτό θα έχει πολύ αρνητικές προεκτάσεις» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αποφυγή επέκτασης της σύρραξης, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για την προστασία των λαών της ευρύτερης περιοχής, πρόσθεσε.

«Ευχή όλων ευχή είναι να μην υπάρχει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Είμαι ανήσυχος γιατί όλο αυτό θα έχει πολλές προεκτάσεις και στην Ελλάδα, εάν κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή. Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ειρήνευση στην περιοχή. Πέρα από τις παραινέσεις των ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να παρέμβει και να σταματήσει τις εχθροπραξίες».

Ευρωεκλογές

«Οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ είναι κατ’ εξοχήν πολιτικές υποψηφιότητες. Ο κ. Ζαγοράκης είναι ευρωβουλευτής, έχει μια πολιτική οντότητα, ως ευρωβουλευτής κατέρχεται στις εκλογές και όχι ως ποδοσφαιριστής. Να δεχτώ την πολιτική κριτική αν είναι αξιόμαχος σαν ευρωβουλευτής, αλλά είναι ευρωβουλευτής. Έχουμε ένα στοίχημα να μην έχουμε απλώς τηλεπερσόνες με εφήμερη δημοσιότητα, αλλά άνθρωποι με πολιτική οντότητα. Κι οι υποψήφιοί μας έχουν πολιτική οντότητα κι αυτό βέβαια θα κριθεί και στις ευρωεκλογές. Σε μια κάλπη πανελλαδική η δημοσιότητα είναι πλεονέκτημα, αλλά είναι ευθύνη των κομμάτων στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, να δίνουμε την αναλογία που πρέπει. Εμείς έχουμε δώσει έναν πολιτικό χαρακτήρα στα ψηφοδέλτιά μας και δίνουν οι υποψήφιοι μάχη για την Ευρώπη που θέλουμε.
Ο στόχος τέθηκε από τον κ. Ανδρουλάκη και είναι η δεύτερη θέση, υπάρχει ένα ρεύμα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε κόσμο να συζητάει με το ΠΑΣΟΚ, έχουμε πολλά νέα στελέχη κι εμείς θέλουμε τα νέα παιδιά να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και στο πολιτικό γίγνεσθαι εν γένει. Πρώτος δεν μπορείς να έρθεις αυτή τη στιγμή, αλλά η δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την πτώση της ΝΔ, θα δείξει ότι το “παιχνίδι” αρχίζει και πάλι και είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ να μετασχηματίσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου σε ένα ευρύτερο μέτωπο απέναντι στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Θα βρεθεί απομονωμένη η ΝΔ μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ που έχει ρεαλιστική πρόταση κι εφικτή, έχει ιστορική ευθύνη να διαδραματίσει αυτό το ρόλο γιατί τον έχει ανάγκη η κοινωνία.

Απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία στον Γιάνη Βαρουφάκη

«Δεν έχουμε δει τους λόγους για τους οποίους έχει ληφθεί αυτή η απόφαση. Προφανώς δεν είναι κάτι ευχάριστο να απαγορεύεται η πολιτική δραστηριότητα ενός προσώπου που μέχρι πρόσφατα ήταν και μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα