back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Με τον νέο οδικό άξονα σπάει η απομόνωση της Δυτικής Λέσβου

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση παράδοσης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου Λέσβου, μήκους 46,7 χιλιομέτρων. «Ένα από τα σημαντικά έργα αναβάθμισης περιφερειακού οδικού δικτύου ολοκληρώνεται, παραδίδεται, με αποτέλεσμα να σπάει πια η απομόνωση της Δυτικής Λέσβου, να δημιουργούνται σημαντικές νέες αναπτυξιακές προοπτικές για αυτόν τον πανέμορφο τόπο. Και βέβαια, να συμβάλλουμε και με αυτόν τον τρόπο στον εθνικό στόχο της μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων κατά τουλάχιστον 50% έως το 2030» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διευκόλυνσης της βίζας λέγοντας ότι ένα αίτημα της περιφέρειας ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. «Αυτό το οποίο βλέπετε σήμερα και το δεχόμαστε ως κάτι το οποίο είναι περίπου αυτονόητο, χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και το επιτελείο του ώστε να πείσουμε την ευρωπαϊκή επιτροπή ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις του Σένγκεν. Να μπορούμε να χορηγούμε βίζα ουσιαστικά εντός λίγων λεπτών» είπε.

«Είναι η μόνη περίπτωση η μόνη περίπτωση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που “τρέχει” ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. “Τρέχει” εδώ στο Βόρειο Αιγαίο. Ήταν δέσμευσή μου, το κάναμε πράξη» πρόσθεσε.

Για τις μειωμένες μεταναστευτικές ροές ο πρωθυπουργός αφού είπε: «η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη χώρα, η οποία έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των προσφυγικών ροών με απτά αποτελέσματα, με σημαντική μείωση των ροών, με μία εξαιρετική δουλειά την οποία κάνει το Λιμενικό μας Σώμα, αλλά και με συνεργασία με τις τουρκικές αρχές» υπογραμμίζοντας ότι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα.

«Η μείωση, λοιπόν, των μεταναστευτικών ροών, της παράνομης μετανάστευσης, η αύξηση των νόμιμων επισκέψεων, που είναι η άλλη όψη του νομίσματος, θα έλεγα ότι είναι η απτή απόδειξη ότι η πολιτική αυτή της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει πραγματικά αποτελέσματα τα οποία δίνουν ένα ουσιαστικό οικονομικό “μέρισμα” ανάπτυξης στη Λέσβο αλλά και σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία που πρέπει να κερδηθεί, τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε πολίτες στην Καλλονή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λέσβο. Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρά την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, επανέλαβε ότι στόχος της δεύτερης κυβερνητικής θητείας είναι η ταχύτερη δυνατή σύγκλιση με την Ευρώπη και αναγνώρισε εκ νέου ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα της κυβερνητικής πολιτικής επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «κάνουμε το καλύτερο δυνατό» επικαλούμενος και τη σταθερή αύξηση των εισοδημάτων αλλά και τη διόρθωση αδικιών που έρχονται από το παρελθόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα