back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Θ. Παπαθεοδώρου: Θέλουμε να πετύχουμε την είσοδό μας στο Ευρωκοινοβούλιο

Διαβάστε επίσης

«Πιστεύουμε και θέλουμε να έχουμε το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στις ευρωεκλογές. Να ξεπεράσουμε το 3%, το κατώφλι εισόδου στην Ευρωβουλή ώστε να συζητήσουμε τις θέσεις που έχουμε, γιατί αποτελούν μια εναλλακτική σε αυτό που καταγράφεται σήμερα στην Αντιπολίτευση» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αντιπρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου.

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς την σταθερή παρουσία, αλλά και την άνοδο που φαίνεται να καταγράφουν οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ σε πρόσφατες δημοσκοπικές μετρήσεις

«Βλέπουμε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κόμμα και τις πολιτικές θέσεις που καταθέτουμε. Τις δημοσκοπήσεις δεν τις θεοποιούμε, ούτε τις επικρίνουμε, δείχνουν κάθε στιγμή την τάση μερίδας του εκλογικού σώματος. Είμαστε ικανοποιημένοι, προσπαθούμε για το καλύτερο Στόχος μας να μετατρέψουμε την τάση σε θετική ψήφο για ένα κόμμα που φιλοδοξεί να εγκατασταθεί αυτοδύναμα στο χώρο του Κέντρου και να παραμείνει ως πολιτικός παράγοντας» τόνισε σε συνέντευξή του  στους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη.

*ΓΙΑ  ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΝΔ

Ο κ. Παπαθεοδώρου σχολίασε αιχμηρά τις βολές του Νίκου Ανδρουλάκη περί κομμάτων-πάρκινγκ της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ανακοπεί η δυναμική της ψήφου προς το ΠΑΣΟΚ.

Διεμήνυσε πως «Όποιος θεωρεί ότι η ψήφος των πολιτών, οποιαδήποτε επιλογή τους, αποτελεί πάρκινγκ, δηλαδή κατώτερη επιλογή που απαξιώνεται, το βρίσκει ο ίδιος μπροστά του στις εκλογές». Και συνέχισε: «Οι επιλογές των πολιτών πρέπει να είναι σεβαστές από τα κόμματα. Γιατί οι πολίτες αποφασίζουν ανάλογα με αυτό που εκπέμπει η πολιτική.… Εμείς με τις θέσεις μας θέλουμε να εκφράσουμε μια αντιπολίτευση που δεν θα είναι τυφλή, ούτε  παράλογη, αλλά μια αντιπολίτευση κοινής λογικής…. Το Κέντρο είναι ένας χώρος που έχει σταθερές και μεταρρυθμιστικές προτάσεις για τα κοινωνικά ζητήματα, την ασφάλεια. Τις καταθέτουμε και  θέλουμε ο πολίτης να μας εμπιστευτεί, ψηφίζοντάς μας».

*ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Για το δίλημμα της σταθερότητας που θέτει η ΝΔ αν δεν αναδειχθεί  πρώτη δύναμη, ο κ. Παπαθεοδώρου ξεκαθάρισε πως «κανένας δεν ξεγελιέται από αυτό το επιχείρημα…Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ζήτημα πολιτικής σταθερότητας ούτε και στις  επιλογές των πολιτών. Αντίθετα, υπάρχει  ένα πολιτικό σύστημα του ενάμισι  κόμματος και η κυβέρνηση κυριαρχεί επειδή  η αντιπολίτευση δεν ακούγεται. Είτε επειδή δεν διαθέτει ισχυρούς εκφωνητές, είτε γιατί δεν αρέσουν οι θέσεις της…

Εμείς συνδέουμε την εθνική ατζέντα με την ευρωπαϊκή και προτείνουμε λύσεις…. Η ανασφάλεια του πολίτη τον σπρώχνει σε ανορθολογικές επιλογές. Σε κόμματα λαϊκιστικά ή διαμαρτυρίας. Εμείς, δεν θέλουμε μόνον να υποδεχτούμε κάποια διαμαρτυρία. Θέλουμε  θετική ψήφο εμπιστοσύνης για τις θέσεις που καταθέτουμε κι έχουν να  κάνουν με το χώρο του Κέντρου, τον οποίο το ΠΑΣΟΚ  άφησε ακάλυπτο εξ αιτίας των επιλογών  της ηγεσίας του και ο κ Μητσοτάκης με τις διευρύνσεις του, θέλησε να το καταλάβει. Το Κέντρο έχει θέσεις, έχει πρόσωπα και θα πρέπει να έχει δύναμη.. Με πάθος για την μετριοπάθεια των δικών μας θέσεων

Οι Δημοκράτες μιλούν στην κοινωνία, ενδιαφέρουν νέους ανθρώπους κι οι υποψήφιοί μας δεν είναι ούτε celebrities, ούτε και κενοί πολιτικού περιεχομένου.  Καλές οι επιλογές που προσελκύουν λόγω αναγνωρισιμότητας, αλλά δεν πρέπει να στέλνουμε ευρωβουλευτές για τουρισμό. Εμείς ζητάμε την ψήφο γιατί πιστεύουμε ότι τα πρόσωπα πρέπει να ξέρουν τη δουλειά, να έχουν πολιτική συγκρότηση και να εξυπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα».

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΕΝΤΗ ΜΠΕΛΕΡΗ

Για τον Φρέντη Μπελέρη υπογράμμισε την «αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ στον ελληνισμό της Αλβανίας και στο πρόσωπό του», ενώ χαρακτήρισε «πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιό της».

Όπως ισχυρίστηκε «η υπόθεση Μπελέρη έπρεπε να αναδειχθεί με εθνικό τρόπο στο Ευρωκοινοβούλιο, να τεθεί ζήτημα από το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ και να γίνουν παρεμβάσεις».   

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Ακριβώς επειδή πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της εθνικής μας μειονότητας στην Αλβανία, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε τον Φρέντη Μπελέρη στη φυλακή, συζήτησαν για μιάμιση ώρα  και τον στήριξε  καταγγέλλοντας την παραβίαση του κράτους Δικαίου, συνδέοντας την υπόθεση με την  ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας…. Οι Έλληνες και οι Αλβανοί  δημότες της Χειμάρρας εξέλεξαν ένα δήμαρχο ο οποίος συνελήφθη για μια ιστορία χρηματισμού ύψους 300 ευρώ που δεν έγινε ποτέ. Υπήρξε μια δίκη παρωδία με ψευδομάρτυρες και παραβίαση του κράτους δικαίου..»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα