back to top
23.6 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

23.6 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Β. Κεχαγιά: Η Αριστερά μπορεί να προκαλέσει πολιτικά θαύματα

Διαβάστε επίσης

Σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 7.00 το απόγευμα θα παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  Η  Κουμουνδούρου έχει ήδη ανακοινώσει τους 35 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων ευρωεκλογών και οι οποίοι αναδείχθηκαν από τις προκριματικές εκλογές του κόμματος.

Σήμερα θα γίνουν γνωστά τα πέντε ονόματα που θα συμπληρώσουν τις τελευταίες πέντε κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο και όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, θα  παρουσιαστούν τέσσερα υποψήφια ονόματα γυναικών και ενός άνδρα.

«Εμείς κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε να παρουσιάσουμε ένα νέο, σύγχρονο και ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο, με ισχυρούς συμβολισμούς, όπως θα δείτε και από την πεντάδα που θα παρουσιαστεί σήμερα (19/4), με  ανθρώπους που έχουν διακριθεί στα επαγγελματικά τους περιβάλλοντα, ανθρώπους που πιστεύουν στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να προσφέρουν με την επαγγελματική τους εμπειρία στο ευρωπαϊκό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»,

Υπενθυμίζεται πως εκτός ευρωψηφοδελτίου  του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας μετά από απόφαση του Στ. Κασσελάκη, για τις δηλώσεις του σχετικά με την κακοποίηση των γυναικών. «Δίνεται μεγάλη διάσταση στην υπόθεση του κ. Παπανώτα, οι αναφορές του δεν συνέπιπταν αξιακά με τις αξίες και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό βγήκε από το ευρωψηφοδέλτιο», δήλωσε η κ Κεχαγιά.

Ψηφοδέλτια και celebrities
«Οι celebrities  επιλογές άλλων κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι γεμάτο από παρουσιαστές, δημοσιογράφους και ανθρώπους της τηλεόρασης. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν προκριματικές εκλογές όπου οι υποψήφιοι αναδείχθηκαν από την βάση. Για παράδειγμα ο κ. Παπανώτας επελέγη από μια προκριματική διαδικασία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εκλεγόταν κιόλας».
Υποψηφιότητα Μπελέρη
 
«Η ΝΔ κακώς κομματικοποιεί τον κ. Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές και είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας. Θεωρούσαμε ότι η παρουσία του ως εκλεγμένου και αιρετού Δημάρχου, θα ήταν μια ασπίδα προστασίας για τα συμφέροντα  
και τα περιουσιακά στοιχεία της εκεί μειονότητας.  Από τη στιγμή που η ΝΔ θέλει να χρησιμοποιήσει τον κ Μπελέρη για δικούς της κομματικούς λόγους και για να κεντρίσει ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο, παρά μόνο να αναρωτηθούμε: Αν ο κ. Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, ο κ. Ράμα θα ικανοποιηθεί ή όχι; Γιατί τότε ο κ. Μπελέρης δεν θα είναι πια εκλεγμένος δήμαρχος, “θα φύγει από τη μέση” όπως λέγεται, κι έτσι θα εκλεγεί ένας νέος δήμαρχος Χειμάρρας και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα είναι και το μέλλον για τις περιουσίες των Ελλήνων μειονοτικών».
«Επικίνδυνη προσπάθεια ταύτισης Κασσελάκη με Βελόπουλο» 

«Αντί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να απαντά για τα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα, απαντά σε κηραλοιφές και θεωρίες συνωμοσίας. Οι κηραλοιφές ανήκουν στον κ. Βελόπουλο, και χαλάλι του. Εγώ δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση, είτε πρόκειται για πολιτικό αρχηγό, είτε για οποιονδήποτε πολίτη, να ταυτίζει ένα δημοκρατικά εκλεγμένο αριστερό και προοδευτικό πολιτικό αρχηγό με τον κ. Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης, που όλοι ξέρουμε τι εκφράζει. Και ποτέ δεν πούλησε καμιά επιστολή του Ιησού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτή η προσπάθεια ταύτισης του Στ. Κασσελάκη με τον Βελόπουλο, που επιχειρείται συνειδητά από τη ΝΔ, και τώρα και από το ΠΑΣΟΚ, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι, και ως εκπρόσωπος Τύπου και ως απλός πολίτης, την απόπειρα ταύτισης ανθρώπων που δεν έχουν κανένα κοινό αξιακό και ιδεολογικό χαρακτηριστικό»

«Ο Κασσελάκης δεν μίλησε για θαύμα»
Ο κ. Κασσελάκης, στη συνομιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, περιέγραψε τι είχε συμβεί όταν είχε γίνει η βάφτισή του και τι είχε πει ο ιερέας. Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη θαύμα ούτε είπε ότι βίωσε ένα θαύμα. Αν εξυπηρετεί όσους κάνουν πολιτική με επικοινωνιακά παιχνίδια να λένε ότι μίλησε για θαύματα ο κ. Κασσελάκης, αυτό όμως είναι κάτι άλλο το οποίο δεν μπορώ να το σχολιάσω και με υπερβαίνει. Η Αριστερά μπορεί να προκαλέσει πολιτικά θαύματα πάντως».
 Συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν  
 
 «Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου και δεν θα λέγαμε ποτέ να μην γίνει η συνάντηση. Εμείς λέμε να μην είναι υποχωρητική η στάση μας και να μην κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τις προκλήσεις. Δεν είναι όλα επικοινωνία και όλα βαίνουν καλώς όταν η Τουρκία έχει καταπατήσει την διακήρυξη της Αθήνας».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα