back to top
18.7 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής

Διαβάστε επίσης

Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές επισημαίνει σε συνέντευξη του στο “ΒΗΜΑ”ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας ενόψει ευρωεκλογών οτι στόχος είναι η 2η θέση για το ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Ανδρουλάκης αφού άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση με έμφαση στα ζητήματα της ακρίβειας, εμφανίσθηκε επικριτικός και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι λειτουργεί ως χρυσός χορηγός της ΝΔ. Άφησε αιχμές για την ηγεσία του κόμματος για life style αντιπολίτευση. «Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ και το δημοσιογράφο Παναγιώτη Φωτεινό

Αισιόδοξος οτι στις 9 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην όχθη των νικητών, παρά τη δημοσκοπική υποχώρηση του κόμματος εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ ο Νίκος Ανδρουλάκη ,καθώς-όπως αναφέρει- θα είμαστε και πάλι το μοναδικό κόμμα, που θα έχει αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του σε σχέση τόσο με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, όσο και με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Επαναλαμβάνει πάντως οτι αυτό δεν αρκεί επισημαίνοντας οτι στόχος είναι η 2η θέση, γιατί “είναι εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι η εγγύηση για να αποκτήσει η σύγχρονη κεντροαριστερά προοπτική διακυβέρνησης”. Παράλληλα, ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας οτι ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να αντιπαρατίθεται με τον λαϊκισμό και τη συνωμοσιολογία και όχι με τον προγραμματικό λόγο, που καταρρίπτει το αφήγημα μιας επιτυχίας που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με φραγμό στην αλαζονεία, την ατιμωρησία, τη διαφθορά και την απουσία ενσυναίσθησης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Κράτος δικαίου-υποκλοπές

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την απόφαση, του Συμβουλίου Επικρατείας μεγάλη θεσμική νίκη, που επικροτεί -όπως αναφέρει -την επιμονή μου να ακολουθήσω τη νόμιμη διαδικασία και ανοίγει τον δρόμο για την ενημέρωσή μου, ακυρώνοντας τις αντισυνταγματικές -όπως τις χαρακτήρισε το ίδιο το δικαστήριο- νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που μόνο στόχο είχαν τη συγκάλυψη.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει οτι η απόφαση του ΣτΕ είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται ερμηνειών, καθώς ζητάει από την ΑΔΑΕ να με ενημερώσει.Αν η κυβέρνηση με τη μεταμεσονύκτια αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ σε συνεργασία με τον κ. Βελόπουλο, συνεχίσει την προσπάθεια συγκάλυψης, θα είναι για μία ακόμα φορά έκθετη, δηλώνει ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας οτι σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει τον αγώνα του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και οι υπεύθυνοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«MEGA Σαββατοκύριακο» με τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα

Ζητήματα ακρίβειας, αυξημένου κόστους διαβίωσης και κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους προέταξε κατά τη συνέντευξη του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε βασικές προτάσεις του κόμματος λέγοντας:«Έχουμε προτείνει ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους για να ζουν με αξιοπρέπεια. Για τα αναδρομικά υπάρχουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε αλά καρτ στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα; Ας δοθούν τα χρήματα αυτά σε κάποιες δόσεις, σύμφωνα και με τις δυνατότητες της χώρας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.Παράλληλα υπενθύμισε τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στις 24/01/2023 για να λάβουν ένα σημαντικό επίδομα μητρότητας οι γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και οι αγρότισσες. Η Νέα Δημοκρατία μας είπε ότι δεν γίνεται. Το έκανε ενάμιση χρόνο μετά» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναδεικνύοντας την προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για κατάρρευση του ΕΣΥ και την ανάγκη Αναγέννησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρέπει να κάνουμε νέο χάρτη, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργήσουμε παντού ισχυρά δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πρέπει να δώσουμε τα βαρέα κι ανθυγιεινά σε γιατρούς και νοσηλευτές. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί τους για να υπάρχει ένα κίνητρο να μπουν ξανά νέοι άνθρωποι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Άσκησε δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη διερωτώμενος:Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ και λες, μάλιστα, του δημοσιογράφου “δεν είσαι ο λογιστής μου” την ώρα μάλιστα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες. Ένας πολιτικός αρχηγός θα έπρεπε πριν τις εκλογές να πει : “ορίστε, καταθέτω το πόθεν έσχες”» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ οτι λειτουργεί ως χρυσός χορηγός της ΝΔ για να προσθέσει με νόημα «Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής»

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα