back to top
20.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

20.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ε. Βόζεμπεργκ: Αν εκλεγεί ο Φρέντυ Μπελέρης, αλλάζουν τα δεδομένα

Διαβάστε επίσης

Για τις προκλήσεις της επόμενης θητείας του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και για όσα έγιναν ή…δεν έγιναν κατά την τρέχουσα πενταετία, μίλησε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια,  Ελίζα Βόζεμπεργκ, συνομιλώντας με τις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου στο πλαίσιο της εκπομπής «Ντάμες Σπαθί» που μεταδίδεται live από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Μεταξύ άλλων, η κ. Βόζεμπεργκ, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη, κάνοντας λόγο για πολιτικά σκόπιμη επιλογή ή οποία « θα επιτρέψει να αναδειχθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η συμπεριφορά του Έντι Ράμα ο οποίος επιμένει να κρατά άδικα φυλακισμένο έναν νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο».

 

«Ο Φρέντυ Μπελέρης είναι ένα εμβληματικό πρόσωπο»

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Φρέντυ Μπελέρης είναι ένα εμβληματικό πρόσωπο. Ασχέτως αν εκλεγεί ή όχι στην Ευρωβουλή και μόνο η υποψηφιότητά του, δίνει στην ΕΕ τη σωστή διάσταση του γεγονότος , ότι δηλαδή ένας νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος είναι παράνομα φυλακισμένος εξαιτίας μίας μαρτυρίας ενός ανθρώπου ο οποίος ομολόγησε ότι πληρώθηκε προκειμένου να πει ψέματα. Αν εκλεγεί, αλλάζουν τα δεδομένα. Ο Έντι Ράμα πρέπει να αντιληφθεί ότι με αυτή του την πράξη έχει πλήξει άμεσα και καίρια το κράτος δικαίου που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ΕΕ και με αυτή του τη στάση, δυσχεραίνουν  και τα δικά του σχέδια προς την ΕΕ. Επομένως, αν δεν επιθυμεί να συμβεί αυτό, ας φερθεί σύννομα».

 

«Εναπόκειται στους ψηφοφόρους να επιλέξουν τους κατάλληλους Ευρωβουλευτές»

«Το γεγονός ότι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι ουσιαστικά υποψήφιοι επικρατείας με σταυρό προτίμησης, σημαίνει ότι πολλές φορές προβάλλονται ιδιαίτερα λαμπερά πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να μην ανταποκρίνονται στις ικανότητες που απαιτεί ο ρόλος που θα κληθούν να αναλάβουν. Θεωρώ ότι η ΝΔ έχει ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο το οποίο περιλαμβάνει προσωπικότητες με σημαντικά βιογραφικά, με πορεία ζωής, με προϋπηρεσία, άρα και με ικανότητες και πρόθεση να προσφέρουν. Εναπόκειται στους ψηφοφόρους να επιλέξουν τους κατάλληλους. Αν υπήρξαν μία-δύο παραφωνίες, προφανώς, δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της ελληνικής αντιπροσωπείας. Πάντως, είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι εξήχθη η εσωτερική αντιπολίτευση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι υπήρξαν προσπάθειες να πληγεί η κυβέρνηση, οι οποίες, ουσιαστικά, εξέθεσαν και δυσφήμισαν τη χώρα».

 

«Να πούμε με την ψήφο μας ”όχι” στην ακροδεξιά»

«Τα τελευταία χρόνια, λόγω των αρρυθμιών της ΕΕ, υπάρχει ανησυχητική  αύξηση των ακροδεξιών φωνών τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη. Στη χώρα μας, αυτή η τάση είναι κάτι που πρέπει να πολεμήσουμε, ενημερώνοντας τους πολίτες για την αναγκαιότητα της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν γιατί η αποχή στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της χώρας. Πρέπει να ενδυναμωθούν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

 

«Δύσκολη η τρέχουσα θητεία του Ευρωκοβουλίου»

«Προέκυψαν θέματα που δεν μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί όπως η πανδημία, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και σίγουρα δεν έγιναν όλα σωστά. Μια ζωή ασκούμε κριτική στην Ε.Ε -και δικαίως- για αργούς ρυθμούς στη λήψη αποφάσεων και για λανθασμένες πρωτοβουλίες όπως σε ότι αφορά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική η οποία χρήζει αναθεώρησης».

«Αναγκαία η χάραξη κοινής εξωτερικής πολιτικής»

«Έγιναν όμως και πολλά σημαντικά βήματα. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε επιτέλους μετά από 8 χρόνια η νέα συμφωνία για το άσυλο και τη μετανάστευση που κινείται προς μια θετική κατεύθυνση. Σημαντική για τη χώρα μας και για όλα τα κράτη είναι και η θεσμοθετημένη υποχρεωτική αλληλεγγύη. Αύριο, ψηφίζεται η ολοκληρωμένη νομοθέτηση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών εντός και εκτός διαδικτύου. Έχουμε μια ανοιχτή ατζέντα για ζητήματα της επόμενης πενταετίας που θέλουν σοβαρότητα και επιτάχυνση ρυθμών όπως η ανάγκη της αμυντικής αυτονόμησης που θα έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί, ιδιαίτερα για εμάς που έχουμε δημόσιο χρέος, η πράσινη μετάβαση, η κλιματική αλλαγή, θέματα που άπτονται της οικονομίας. Επομένως, είναι αναγκαία η χάραξη μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα