Συμβαίνει τώρα

ΕΥ ΖΗΝ 23-04-2024

Η μεσογειακή διατροφή είναι η αγαπημένη των ειδικών υγείας τα τελευταία 30 χρόνια με σπουδαία οφέλη για τον οργανισμό. Η συγκεκριμένη διατροφή που την συναντάμε σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία περιλαμβάνει συνήθως φρέσκα προϊόντα, άπαχο κρέας, όπως ψάρι και κοτόπουλο και δημητριακά ολικής αλέσεως, με μικρότερη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και γλυκών. Οι έρευνες δείχνουν σταθερά ότι η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 25% και τον πρόωρο θάνατο κατά 23%.

Επίσης, είναι χρήσιμη σε ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Μια μελέτη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, αποκάλυψε πως παχύσαρκα άτομα έχασαν από 4 έως 10 κιλά μέσα σε ένα χρόνο με τη μεσογειακή διατροφή.

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν, ότι η μεσογειακή διατροφή είναι εύκολο να τηρηθεί καθώς είναι ευέλικτη – επιτρέποντάς σας να τρώτε τρόφιμα που μπορεί να θεωρούνται απαγορευμένα σε άλλες δίαιτες, όπως το τυρί. Εξίσου σημαντικό είναι ότι, η πλειονότητα των λιπαρών στη μεσογειακή διατροφή είναι ακόρεστα λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και ο σολομός. Αυτά είναι ευρέως γνωστά ως «υγιή λιπαρά», επειδή μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της χοληστερόλης και με τη σειρά τους να αποτρέψουν την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ