back to top
24 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Υπό κράτηση ο Κ. Φλώρος – Το μεσημέρι η απολογία του για βιαιοπραγία σε βάρος πολιτικού σε βαθμό κακουργήματος

Διαβάστε επίσης

Προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι ζήτησε χθες και έλαβε από τον ανακριτή ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία σε βάρος πολιτικού σε βαθμό κακουργήματος. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Νωρίς χθες το απόγευμα εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Βασίλη Γραμμένου

Όπως ενημέρωσε το Σώμα,ο Πρόεδρος  της Βουλής Κώστας Τασούλας, μπορεί ο Κανονισμός της Βουλής να μη μπορούσε να προβλέψει βιαιοπραγία βουλευτή κατά βουλευτή,όμως υπάρχει το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα βάσει  του οποίου όποιος βιαιοπραγεί κατά βουλευτή μπορεί να παραπεμφθεί για αυτόφωρο κακούργημα που συνεπάγεται κάθειρξη έως 10 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, αμέσως μετά το επεισόδιο,κρατήθηκε στο φρουραρχείο της Βουλής και οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην  ΓΑΔΑ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος μετά από ανταλλαγή ύβρεων και χυδαιοτήτων, έπιασε από το λαιμό και γρονθοκόπησε έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας  τον συνάδελφό του από την Ελληνική Λύση  Βασίλη Γραμμένο,ο οποίος έπεσε κάτω και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής.

Αφορμή για το πρωτοφανές ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίο ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ.Φλώρο και τον κ. Γραμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου κα εξύβριση.

Βουλή: Με εντολή Κ. Τασούλα, ενώπιον των αρχών για κακούργημα οδηγείται ο Κ. Φλώρος

Ο Κ. Φλώρος οδηγείται από τη φρουρά της Βουλής ενώπιον των αρμοδίων αρχών, για το κακούργημα της βιαιοπραγίας εναντίον βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Όπως παρατήρησε, ο δαρείς βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Είπε ο κ. Τασούλας χαρακτηριστικά, «έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας”, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του “ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλαία, που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι άκουσε επίσης ότι αντηλλάγησαν χυδαίες ύβρεις, και εδώ και στο περιστύλιο, σημειώνοντας ότι θα σταλούν και αυτά τα περιστατικά αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών, που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων, στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν  νωρίτερα μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας χυδαίους χαρακτηρισμούς και απειλές στο περιθώριο της συζήτησης που διεξαγόταν για την άρση ή μη της ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης  Κυριάκου Βελόπουλου, τον οποίο είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή Ευστάθιος Φλώρος, που υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Λύσης.

« Μου φαίνεται αδιανόητο μειράκια της πολιτικής να εισέρχονται στη Βουλή και να συμπεριφέρονται ως προβατόσχημοι  λύκοι»,σχολίασε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντας ότι «όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα να βγουν στο ζωολογικό κήπο ή στη ζούγκλα και να συμπεριφέρονται έτσι.»

Αποπομπή για 15 ημέρες από τη Βουλή

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αποφάσισε την επιβολή της απομάκρυνσης του κ. Φλώρου από τις εργασίες της Βουλής για 15 μέρες.

Διακόπτοντας τον κ.  Βελόπουλο, ο Πρόεδρος  της Βουλής  απευθυνόμενος στον δράστη της επίθεσης που ήταν μέσα στην αίθουσα, του είπε ότι προφανώς και δεν έχει συνειδητοποιήσει την κτηνώδη συμπεριφορά του και ότι το πιο βαρύ  που μπορεί να του επιβάλει ως ποινή με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, είναι να τον απομακρύνει επί 15 μέρες από τις συνεδριάσεις του Σώματος.

«Βέβαια αυτό είναι χάδι έναντι της χυδαιότητας  και της κτηνωδίας που επέδειξε, αλλά προφανώς και θα υπάρξει άρση της ασυλίας του και δικαστική παραπομπή του », σχολίασε ο κ. Τασούλας,  λέγοντας ότι θα φροντίσουμε οι ποινές που θα του επιβληθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές. Παράλληλα, κάλεσε την φρουρά της Βουλής να απομακρύνει τον Κωνσταντίνο Φλώρο από την αίθουσα της Ολομέλειας.

“Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά και είναι επιεικής, γιατί όταν τον φτιάχναμε, θεωρούσαμε ότι απευθυνόμαστε σε νοήμονες. Ζητώ την άδεια του Σώματος για να απομακρύνω τον βουλευτή με την φρουρά για 15 ημέρες από τις εργασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδεια σας. Είναι χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας του. Ποινή χάδι, αλλά δεν υπάρχει κάτι βαρύτερο δυστυχώς. Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή δεοντολογίας”, τόνισε ο κ. Τασούλας.

Π. Μαρινάκης: Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ τη Βουλή και αρχηγός κόμματος απειλεί, βουλευτές

“Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

“Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα.

Οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει”, αναφέρει ο κ. Μαρινάκης και προσθέτει:

“Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό του Β. Γραμμένου απ’ τον Κ. Φλώρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της “Ελληνικής Λύσης”, Βασίλη Γραμμένου, από τον πρώην βουλευτή των “Σπαρτιατών”, Κωνσταντίνο Φλώρο, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

“Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι “όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία”.

Παύλος Χρηστίδης: Η βία επεκτείνεται μέσα στο Κοινοβούλιο.

Έχω τονίσει επανειλημμένα, δημόσια, ότι η βία στην ελληνική κοινωνία επεκτείνεται παντού σε κάθε χώρο, πλέον ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο.

Η προπαγάνδα, ο λαϊκισμός, η καλλιέργεια του φόβου και του θυμού αποτελεί ένα σύμπτωμα της κοινωνικής πραγματικότητας που συντηρεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας το πολιτικό όφελος.

Όταν κλείνεις το μάτι στην ακροδεξιά και δεν αντιμετωπίζεις τις αιτίες που την εκθρέφουν, αυτή θα βρει τρόπους να μπει και στη Βουλή, ασκώντας ακόμα και εκεί βία ακόμα και σωματική σε βάρος άλλων Βουλευτών.

Η αποπομπή των Σπαρτιατών από την Βουλή δεν αρκεί.

Η Δημοκρατία οφείλει να νικήσει πολιτικά, οφείλει να κυριαρχήσει ιδεολογικά και ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι να ανταποκριθεί το πολιτικό σύστημα, πραγματικά, στις κοινωνικές ανάγκες και να λύσει προβλήματα χωρίς καμία έγνοια για το πολιτικό κόστος.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει να δώσει τις αναγκαίες δημοκρατικές απαντήσεις.

Καταδικάζω απερίφραστα την άσκηση βίας σε βάρος του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης. Τώρα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τα βαθιά αίτια κάθε μορφής βίας που βιώνουμε σήμερα στις γειτονιές σε όλη τη χώρα.

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες και να μην μένουμε στο σχολιασμό επί συμπτωμάτων.

Ελληνική Λύση : Αναληθή δημοσιεύματα για τα αιτία της επίθεσης

Για αναληθή δημοσιεύματα σχετικά με τα αιτία που δέχθηκε επίθεση ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης από πρωην βουλευτή των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητο βουλευτη  κάνει λόγο η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης . Η ανακοίνωση  καλεί τα ΜΜΕ να απέχουν από την αναπαραγωγή σχετικού διαλόγου, που όπως αναφέρει  διακινείται από τον υπαίτιο του συμβάντος, καθώς «σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της Ελληνικής Λύσης, έχει ως εξής:

«Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης.

Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».

Δημήτρης Ράντος , Κ. Παπαβασιλείου , Κ. Κορέλλης, Newsroom Αθήνα 984 , Μίνα Μουστάκα

Φωτογραφίες: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα