back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός μεγάλης συμπλοκής ομάδας Πακιστανών σε μπαρ στη Μύκονο.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και αναζητά τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Αψηφώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις στοχευμένες, όπως τις χαρακτηρίζουν επιχειρήσεις στην ανατολική Ράφα, ενώ έχουν αποκλείσει και το σημείο διέλευσης στα σύνορα με την Αίγυπτο – νευραλγικής σημασίας πύλη εισόδου για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμά του που κοινοποίησε μέσω της πλατφόρμας X καλεί το Ισραήλ να σταματήσει «πάραυτα» τη στρατιωτική επιχείρησή του στη Ράφα, η οποία απειλεί να δημιουργήσει μια «καταστροφική κατάσταση» για τον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Στο μεταξύ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία σχετικά με τις αναφορές για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων κοντά στα νοσοκομειακά συγκροτήματα Nasser και Al Shifa στη Γάζα. Υπογράμμισαν την ανάγκη λογοδοσίας για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και ζήτησαν να επιτραπεί στους ερευνητές η απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες ομαδικών τάφων στη Γάζα για να διεξάγουν έρευνες σχετικά με την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα των Παλαιστινίων για ένταξή τους, ως πλήρες μέλος, στον Οργανισμό. Το ψήφισμα που όμως έχει συμβολικό χαρακτήρα δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να ασκήσουν βέτο όταν συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας δίνει στους παλαιστινίους και ορισμένα πρόσθετα δικαιώματα ως «παρατηρητές». Δώρο στη Χαμάς χαρακτήρισε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ανοικτό αφήνει έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το ενδεχόμενο το Ισραήλ να παραβίασε το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιώντας όπλα που προμηθεύτηκε από την Ουάσιγκτον. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι σε εμπόλεμες ζώνες είναι δύσκολη η αξιολόγηση μεμονωμένων περιστατικών ή η εξαγωγή εμπεριστατωμένων συμπερασμάτων.

Νέο σύστημα ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και νέο πλαίσιο κυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα, για όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και για εκείνα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, προβλέπει σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε εξάμηνη βάση και στην περίπτωση του ανασφάλιστου οχήματος τα πρόστιμα θα είναι κλιμακωτά και θα ξεκινούν από 250 ευρώ για τα δίκυκλα ως και 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά.

Στη ΓΑΔΑ, κρατείται ο 25χρονος άνδρας από το Νεπάλ ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε το νεογέννητο παιδί του στα σκουπίδια. Το βρέφος εντοπίστηκε νεκρό σε χωματερή στην περιοχή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη. Φρουρούμενη νοσηλεύεται η μητέρα.

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου στον ποταμό Μόικα της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και ανακρίνεται. Δηλώνει ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας βλάβης στο σύστημα πέδησης.

Στην πλατεία Κοτζιά θα βρίσκεται και σήμερα το κύπελλο του Europa Conference League, από τις 9 το πρωί ως και τις οκτώ το βράδυ, με απόφαση της ΕΠΟ, ενόψει του τελικού της διοργάνωσης, στις 29 Μαΐου στην ΟΠΑΠ Αρένα και της ιστορικής μάχης που θα δώσει ο Ολυμπιακός για τον τίτλο, με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα και ως τις 30 Ιουνίου στη Λεωφόρο Κηφισίας, από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, λόγω εργασιών.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές στην Αττική τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα