back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Πολιτικός σάλος μετά το διπλωματικό ατόπημα της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, όταν κατά την τελετή ορκωμοσίας της αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία».

‘’Η περαιτέρω πρόοδος στις διμερείς σχέσεις όσο και η ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών’’ διαμήνυσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας λόγο για κατάφορη εκτροπή του Συντάγματος της γείτονος..

Θέμα ενταξιακής πορείας της χώρας στην ΕΕ έθεσαν τόσο η πρόεδρος της Κομισιόν, όσο και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Σάρλ Μισέλ.

“Ο πλήρης σεβασμός των δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι υψίστης σημασίας για να συνεχίσει η Βόρεια Μακεδονία την επιτυχή πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ’’ έγραψε στον λογαριασμό της στα social media η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν:.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση της εκπροσώπου εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Ναμπίλα Μασράλι.

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας: ‘’ Με την πρώτη της φράση προκάλεσε ήδη κρίση μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας» σχολίασε το Αλβανικό κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ένταση και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να υπεραμύνεται της συμφωνίας των Πρεσπών και να μιλά για έναν πατριωτικό ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε φοβικούς Ελλαδέμπορους που καταψήφισαν τη Συμφωνία..

‘’Για αναμενόμενη ενέργεια, που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό από το εθνικιστικό VMRO και υλοποιήθηκε σε μηδενικό χρόνο” έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάτζος.

«Οι τελευταίες εξελίξεις εκθέτουν τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίστηκε τη ΝΑΤΟϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, όσο και τη ΝΔ και τα αλλά κόμματα που από τη μια ψάρευαν στα θολά κι επικίνδυνα νερά του εθνικισμού και από την άλλη αποσιωπούσαν τον πραγματικό ΝΑΤΟϊκό χαρακτήρα της συμφωνίας» τονίζει το ΚΚΕ.

Στην Άγκυρα μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα γίνει δεκτός από τον Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο στις τέσσερις μετά το μεσημέρι, ενώ στις πέντε θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου. Πριν την αποχώρησή του από την Τουρκική πρωτεύουσα ο κ Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Με δηλώσεις του οι δύο ηγέτες έδωσαν έμφαση στη θετική ατζέντα της συνάντησης παρά τις υπαρκτές διαφορές.

‘’Θέματα κυριαρχίας δεν μπορούν να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου” ξεκαθάρισε ο Υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες “η αγροτική οικονομία της περιοχής, η δημόσια υγεία αλλά και οι υποδομές παραμένουν τραυματισμένες με τους κατοίκους να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το μέλλον” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη λίμνη Κάρλα, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία.

“Στις 9 Ιουνίου κάνουμε το επόμενο βήμα: ισχυρή δημοκρατική παράταξη για να έχει η ΝΔ αντίπαλο”, δήλωσε από τις Μοίρες Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις ευρωεκλογές να δυναμώσει παντού το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Να δεχθεί ένα γερό χαστούκι η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του “ευρωμονόδρομου” είπε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ από τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του κόμματος στο Σύνταγμα και συμπλήρωσε πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιπαλέψει την Ευρώπη της ακρίβειας, των λόμπι και της διαφθοράς .Ένας άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιος πρόκλησης επτά πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, στην περιοχή της Ακράτας, από τις από 6 Μαΐου έως και σήμερα.

Για την αθλητική επικαιρότητα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: 2 – 0 στον εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αύριο τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 18 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα