back to top
30 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

30 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρ. Παναγιωτακοπούλου: Επείγει να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών προς τη δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Μείζον ζητούμενο παγκοσμίως συνιστά η κατάπαυση πυρός στο μέτωπο της Γάζας. Εκεί όπου το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά είτε σποραδικά είτε πιο συντεταγμένα περιοχές στις οποίες συνωστίζεται πολύς κόσμος. Κυρίως άμαχοι. Κι αυτό παρά τις αντιδράσεις του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει το πρόβλημα ενόψει και των ευρωεκλογών σε σχέση με τη στάση της ΕΕ, κάτι που σχολίασε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου υποψήφια ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

*ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,  ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

«Τεράστιοι ανταγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Από τη μια πλευρά είναι το Ευρω-ατλαντικό στρατόπεδο, ενώ από την άλλη το υπό διαμόρφωση Ευρω-ασιατικό, με επιρροή κι έκφραση σε διάφορα μέτωπα ανά τον κόσμο,  με ευθύνη της κυβέρνησης  και των άλλων κομμάτων» τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο σταθμό της πόλης»

*ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Είτε μιλήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είτε για τη Μέση Ανατολή όπου συντελείται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ,  η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.  Επείγει να δυναμώσει η αλληλεγγύη όλων των λαών και της Ελλάδας προς την Παλαιστίνη. Δεν είναι τυχαία, η ολονυκτία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που θα γίνει από τις οκτώ απόψε (13-05) στα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας, με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων».

*Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ- 

 «Η Ευρώπη έχει  πρωτεύοντα ρόλο σε όλες τις εστίες  ...Η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία ήρθε και  ως απάντηση όλων των προηγούμενων γεγονότων στην περιοχή, με πρωτεύοντα το ρόλο του ΝΑΤΟ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα