Ταγμένος στην υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων δηλώνει ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία Mανώλης Κεφαλογιάννης.
Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην Εύα Μπούρα ανέδειξε τα προτάγματα της ευρωκάλπης ενόψει της 9ης Ιουνίου, αλλά και τις δικές του προτεραιότητες σε περίπτωση επανεκλογής του.
*ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
«Η εθνική ατζέντα κυριαρχεί στις συζητήσεις σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ…
Ζούμε για δεύτερη φορά εισβολή και κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πρώτα στην Κύπρο, τώρα στην Ουκρανία. Αυτό είναι το κύριο διακύβευμα για την κάλπη της 9ης Ιουνίου και για την αντιμετώπισή του θα χρειαστούν σημαντικές πρωτοβουλίες και πολιτικές, οι οποίες θα συζητηθούν με τη νέα προγραμματική περίοδο.
Το θέμα της γεωργίας προκαλεί επίσης προβληματισμό, μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρότι θεωρείται η πιο επιτυχημένη πολιτική της ΕΕ, με την Ελλάδα να έχει ωφεληθεί με επιδοτήσεις ύψους 130 δισ ευρώ, πρέπει να αναθεωρηθεί εκ νέου, δέκα χρόνια μετά την προηγούμενη αναθεώρησή της.
..Και δεν είναι μόνον αυτά. Ζητούνται απαντήσεις για την Κοινή Άμυνα, το δημογραφικό, την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές στήριξης του Κράτους Πρόνοιας».
*ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
«Υπηρετώ τα εθνικά θέματα ως εκλεγμένος πρόεδρος της τεσσαρακονταμελούς Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας για μια πενταετία και ως επικεφαλής 30 βουλευτών στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αλβανία.
Με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή επισκέφτηκα τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούντο παράνομα στην Αδριανούπολη και από κοινού με τις Αρχές πετύχαμε να απελευθερωθούν. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ συντάξαμε έκθεση, ώστε να χαρακτηριστεί ψευδοτουρκικό το μνημόνιο της Άγκυρας με τη Λιβύη καλώντας τη γείτονα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη χώρα μας».
*ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Εκτίμησε ότι «πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι απευθείας επικοινωνίας, ώστε οι δύο πλευρές να συζητούν απευθείας, χωρίς μεσολάβηση τρίτων προκειμένου να εκτονώνονται οι κρίσεις πριν ξεσπάσουν». Κάτι που , όπως υπενθύμισε «δεν ήταν εφικτό την εποχή των Ιμίων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε ένα βήμα πριν τη σύρραξη».