back to top
31.1 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

31.1 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Δωρεάν δερματολογική εξέταση σήμερα στην πλατεία Κοραή

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν εξέταση για τις ελιές του σώματος θα πραγματοποιείται από δερματολόγους σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου, στην Πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας ΔΕΡΜΑΙΟΣ ,που οργανώνει η Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Δερματολογικής Εταιρείας Ιωάννης Μπάρκης, η εκστρατεία στοχεύει στην πρόληψη του καρκίνου δέρματος και του μελανώματος, μέσω του ετήσιου ελέγχου των σπίλων.

Επίσημη Πρέσβειρα της εκστρατείας ΔΕΡΜΑΪΟΣ 2024 είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Βάδην.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν δύο Δράσεις ενημέρωσης για πρόληψη κατά του καρκίνου του δέρματος και δωρεάν εξέτασης ατόμων από Δερματολόγους, στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, 10:00 – 14:00 και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 12:00 – 16:00.

Οι εν λόγω δράσεις θα φτάσουν σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας μέσα από Δερματολογικές Κλινικές Νοσοκομείων και Ιατρικούς Συλλόγους και τέλος σε απομακρυσμένα, ακριτικά νησιά σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ και με τη ΜΚΟ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ κατά τη διάρκεια του 30ου Διάπλου.

Στις δράσεις αυτές θα διανέμεται ενημερωτικό έντυπο για τη σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί βραχιόλι της εκστρατείας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας κ. Μπάρκης «τα νέα περιστατικά καρκίνου του δέρματος συνεχώς αυξάνονται και σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται η χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου από την παιδική μας ηλικία. Το Μελάνωμα, αν και δεν είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, είναι η πιο επικίνδυνη».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι «τα νέα περιστατικά καρκίνου του δέρματος σε ετήσια βάση ανέρχονται σε 2 έως και 3 εκατομμύρια, εκ των οποίων περίπου τα 300.000 αφορούν σε μελάνωμα. Έχει καταγραφεί διεθνώς ότι αν κάποιος έχει υποστεί 5 ή περισσότερα ηλιακά εγκαύματα, ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος είναι διπλάσιος. Όταν όμως εντοπιστεί έγκαιρα και σε συνδυασμό με τις νέες, καινοτόμες θεραπείες το ποσοστό 5ετούς επιβίωσης για το μελάνωμα είναι πάνω από 90%».

Χαιρετισμό απηύθυνε στην συνέντευξη τύπου η κ. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και μεταξύ άλλων ανέφερε «Όλοι ξέρουμε ότι ο ήλιος σε μικρές δόσεις και με προφύλαξη είναι ευεργετικός, αλλά όταν υπάρχει υπερέκθεση και χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για το δέρμα μας. Καθώς από μικρή ηλικία περνάω ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου σε εξωτερικούς χώρους – είτε κατά την διάρκεια της προπόνησης είτε στους αγώνες που συμμετέχω – εκτεθειμένη στον ήλιο, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτό το θέμα. Αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας να γίνω επίσημη πρέσβειρα της εκστρατείας για τον καρκίνο του δέρματος ΔΕΡΜΑΪΟΣ. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στα παιδιά και στους νέους μας, να είναι πολύ προσεκτικοί με τον ήλιο, να φοράνε καθημερινά και όχι μόνο όταν πηγαίνουν στην παραλία αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά και κυρίως να παρατηρούν τις ελιές και τα σημάδια στο δέρμα τους και ιδανικά να πηγαίνουν μια φορά το χρόνο για μια εξέταση στον δερματολόγο τους. Να θυμάστε πάντα ο ήλιος είναι φίλος μας αλλά μπορεί να γίνει ένας μεγάλος εχθρός!».

Nίνα Κομνηνού 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα