back to top
28 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

28 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Ανδρουλάκη-Σμιτ: Με πολλαπλούς συμβολισμούς η επίσκεψη του επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει την περιοδεία του εκτός Αθηνών ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλευρό του οποίου θα βρεθεί σήμερα- σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού- ο Νίκολας Σμιτ ,υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη με το σωματείο αυτοαπασχολούμενων διανομέων, ακολούθως θα μεταβούν στη Θεσσαλία.

Το τρίπτυχο της επίσκεψης Σμιτ. Εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος, κλιματική αλλαγή

Εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος, κλιματική αλλαγή συμπυκνώνουν το τρίπτυχο της επίσκεψης του Ευρωπαίου αξιωματούχου με προφανή στόχευση εκ παραλλήλου, την στήριξη προς το πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη εν μέσω της προεκλογικής καμπάνιας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και κατ επέκταση ανάδειξης των προγραμματικών προτεραιοτήτων που θέτει η οικογένεια των Ευρωσοσιαλιστών.

-Εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικό κράτος σε πρώτο πλάνο καθώς η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση Ανδρουλάκη-Σμιτ στη Θεσσαλονίκη με τους εκπροσώπους αυτοαπασχολούμενων διανομέων δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο κ. Σμιτ,υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Λουξεμβούργου για αρκετά χρόνια πριν γίνει Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα το 2019, έχει φέρει ρύθμιση με την οποία οδηγοί και διανομείς σε ψηφιακές πλατφόρμες απέκτησαν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

-Οι κύριοι Ανδρουλάκης και Σμιτ στις 14.00 μετά το μεσημέρι θα μεταβούν στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών όπου θα αφήσουν λουλούδια τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων. Στις 18.30 είναι προγραμματισμένη συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

-Εν προκειμένω, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την Κομισιόν με την πρωτοβουλία τους αφενός υπενθυμίζουν οτι η τραγωδία των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί αφετέρου υπογραμμίζουν την ανάγκη ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιφέρειας της Θεσσαλίας που υπέστη σφοδρό πλήγμα μετά τη θεομηνία Ντάνιελ. Θέτουν έτσι εκ παραλλήλου στο επίκεντρο την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών ως απόρροια της βίαιης κλιματικής αλλαγής που απαιτεί δραστικές πρωτοβουλίες ειδικά σε επίπεδο πρόληψης, όπως κατά καιρούς, έχει επισημάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεν μπορεί να απουσιάζει από την προεκλογική ατζέντα των ευρωεκλογών.

Επιπλέον, η προγραμματισμένη για τις 19:30 προεκλογική εκδήλωση στη Λάρισα με ομιλητές τους κ. κ. Ανδρουλάκη και Σμιτ εκπέμπει το κεντρικό μήνυμα αναγκαίας ανασυγκρότησης της πληττόμενης παραγωγικής βάσης της Θεσσαλίας και διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής, μέσα απο μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη Θεσσαλία που θα κατατεθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης. «Το ΠΑΣΟΚ συνδέει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας με την Ευρώπη», η πολύ χαρακτηριστική φράση της Ε.Λιακούλη (τοπική βουλευτής Λάρισας και γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ) σε πρόσφατη παρέμβαση με φόντο την επίσκεψη Σμιτ.

Επόμενος σταθμός…η προ ημερησίας στη βουλή για την οικονομία

Επόμενος σταθμός για την Χαριλάου Τρικούπη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την προσεχή Παρασκευή 24 Μαίου για την οικονομία. Ένα άτυπο debate των πολιτικών αρχηγών εν μέσω των αλλεπάλληλων αιτημάτων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή τηλεμαχίας καθοδόν προς την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. Στη Βουλή ο κ. Ανδρουλάκης θα θέσει στο επίκεντρο την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προιόντα κατά το πρότυπο της Ισπανίας για όσο διαρκεί η κρίση καθώς επίσης την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτή μέσω της οποίας θα καθίσταται δυνατή η σύγκριση τιμών και με άλλες ευρωπαικές χώρες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-σύμφωνα με πληροφορίες- θα αντικρούσει εκ νέου το επιχείρημα περί εισαγόμενης ακρίβειας και αναμένεται να εγκαλέσει την κυβέρνηση καθώς -όπως επισημαίνεται-με την πολιτική της συντηρεί και “χαϊδεύει τα ολιγοπώλια” σε βάρος των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά εξάλλου αναμένεται να κάνει και στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα.
Τέλος, πέραν της οικονομίας ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να αποδομήσει ενόψει ευρωεκλογών το κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης περί αναγκαίας σταθερότητας. Είναι πολύ χαρακτηριστικές άλλωστε οι σχετικές αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα συμπυκνωμένες στην φράση: Όταν ένας πρωθυπουργός σας λέει “ξαναψηφίστε με στις ευρωεκλογές, γιατί υπάρχει κίνδυνος αστάθειας”, ενώ έχει 121 έδρες περισσότερες από το δεύτερο κόμμα, μάλλον έχει καβαλήσει, τεράστιο καλάμι. Με την ψήφο σας ας ξεκαβαλήσει ο κ. Μητσοτάκης το καλάμι της αλαζονείας. Στις 9 Ιουνίου αποδοκιμάζουμε την αλαζονεία του 41%.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα