back to top
31.1 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

31.1 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Κ. Γεράκη: Nα πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ απέναντι στη συνεχή αστάθεια και στην ανασφάλεια για το λαό

Διαβάστε επίσης

«Έχει αποδειχθεί ότι η ένταξη της χώρας στην ΕΕ δεν φέρνει στο λαό ασφάλεια ούτε σταθερότητα.. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ απέναντι σε αυτή τη συνεχή αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό» δήλωσε με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές η Κατερίνα Γεράκη,  υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, αναφέρθηκε εκτενώς στις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση της κρίσης, σε σχέση με την 9η Ιουνίου και την απόρριψη του ευρωμονόδρομου.

*ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, Η ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

«Κριτήριο για την ψήφο των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων και του ελληνικού λαού, ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες του, είναι όσα βιώνει καθημερινά. Η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, ο κυνισμός της πολιτικής του κόστους-οφέλους, η άγρια καταστολή σε βάρος του εργατικού και λαϊκού  κινήματος  …Όσα μας προβληματίζουν, μας εξοργίζουν και έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ» είπε στον σταθμό της πόλης.

*Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΗΣ ΕΕ ΈΧΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΛΗΝ ΚΚΕ

Σύμφωνα με την ίδια, όλα τα προαναφερθέντα «είναι αποτέλεσμα σειράς οδηγιών και κανονισμών του Ευρωκοινοβουλίου, που σε ποσοστό πάνω από 70% έχουν ψηφιστεί ως νομοθετικό έργο, από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τονΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την Ελληνική Λύση».

*Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ

Η κ. Γεράκη κάλεσε τον λαό  να πει ένα μεγάλο όχι απέναντι σε αυτή τη συνεχή αστάθεια και ανασφάλεια, «δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της που πλήττει και βασανίζει τα εργατικά και λαϊκά στρώματα».

*ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΞΥΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Τόνισε στη συνέχεια ότι «οι ευρωβουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν   απορρίψει όλους τους αντιλαϊκούς κανονισμού και τις οδηγίες της ΕΕ. Αποκαλύπτουν, ενημερώνουν και προειδοποιούν για τα όσα αντιλαϊκά εξυφαίνονται  στις Βρυξέλλες ώστε να ενισχυθεί η πάλη απέναντι σε μια σειρά από σχέδια. Φυσικά,  εναντιώνονται και στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της ΕΕ , στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, καθώς κι στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στον πόλεμο»

Στα προτάγματα των αλλαγών που εισηγείται το ΚΚΕ,  κυριαρχεί  η μετατροπή των συσχετισμών προς όφελος των εργατικών και λαϊκών αγώνων, καθώς και να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των συμφερόντων του λαού.

*ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Για την καταπολέμηση της ακρίβειας προτείνει «να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε είδη ευρείας κατανάλωσης, να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι σε ενέργεια και καύσιμα και μια γενναία αύξηση στους μισθούς μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι με τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τον απαράδεκτο νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα