back to top
28 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

28 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Με δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη να δώσουμε σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στο λαό μας, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες μέλη και φίλοι του κόμματος υποδέχτηκαν με θέρμη και συνθήματα, όπως «ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ», στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο του Κόμματος.

Ο Δ. κουτσούμπας διέσχισε την πλατεία της Νέας Σμύρνης, συνομιλώντας με κόσμο που έσπευδε να τον χαιρετίσει και να συνομιλήσει μαζί του, ενώ στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος κάλεσε τα μέλη να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Νέα Σμυρνη βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Παπαναστάσης, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Κλειώ Χριστοπούλου και Νίκη Χρονοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κιουλάνης και Γιάννης Κορφιάτης, καθώς και ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας σε σύντομη ομιλία του τόνισε ότι «ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές της 9ης του Ιούνη και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να «δώσουμε -όλοι και όλες- όλες μας τις δυνάμεις για να βγει το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, πολύ πιο ψηλά και εδώ στη Νέα Σμύρνη, σε όλο τον Νότιο Τομέα, σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα».
​Υπάρχει, πρόσθεσε, αυτή η δυνατότητα, αυτά τα μηνύματα έρχονται απ’ όλη την χώρα, αυτό συναντάμε στις καθημερινές ομιλίες, τις περιοδείες και τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους της πατρίδας μας. ΚΚΕ δυνατό γιατί η ελπίδα είναι εδώ, μόνο στο δυνατό ΚΚΕ.

​Στις 9 του Ιούνη μπορούμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλο το λαό μας, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Να καταδικαστεί αυτή η ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της ακρίβειας, του περιορισμού των λαϊκών κι εργατικών δικαιωμάτων, η Ευρώπη που οδηγεί συνεχώς τους λαούς απ’ το κακό στο χειρότερο».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «ταυτόχρονα πρέπει να καταδικαστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, να της κόψει ο ελληνικός λαός και η νεολαία τη φόρα, γιατί υπάρχει και η άλλη μέρα μετά την 9η του Ιούνη. Θα έρθει η Δευτέρα στις 10 του Ιούνη και θα βγουν απ’ τα συρτάρια πάλι νέα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, που πλήττουν εργασιακά δικαιώματα, που πλήττουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, του δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, τους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».

«Πρέπει, πρόσθεσε, σε όλα αυτά να απαντήσουμε δίνοντας ένα μάθημα σ’ αυτή την κυβέρνηση των αντιλαϊκών μέτρων και της ακρίβειας που έχει εκτοξευθεί και δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε. Δεν φτάνουν οι μισθοί ούτε για το μισό μήνα, ούτε οι συντάξεις για τους συνταξιούχους, ούτε βεβαίως έχουμε χρήματα για να πληρώνουμε για υγειονομική περίθαλψη, για ζητήματα υγείας που έχουμε στις οικογένειες μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό».

«​Βέβαια», συμπλήρωσε, «να δώσουμε κι ένα μάθημα στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαχειρίζονται ακριβώς την ίδια πολιτική και συμμετέχουν σε όλο αυτό το παιχνίδι με την ΕΕ, με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό, είναι μέτρα εκμετάλλευσης, βαρβαρότητας.
​Γι’ αυτό λοιπόν σας καλούμε να δώσετε αποφασιστικά το μήνυμα. Και το μήνυμα είναι μόνο ένα, να πέσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη. Γιατί εμείς θέλουμε ο ελληνικός λαός, η νεολαία, οι γυναίκες να είναι μπροστά στους αγώνες. Να είμαστε δυνατοί και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, δηλαδή στο ευρωκοινοβούλιο που ψηφίζει συνεχώς αντεργατικές, αντιλαϊκές οδηγίες που πλήττουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και μετά έρχονται στην ελληνική Βουλή και γίνονται νόμοι του ελληνικού κράτους, και την πληρώνουμε ξανά, διπλά και τριπλά, όλοι εμείς. Και βεβαίως, να γίνουμε δυνατοί και εκεί που όλα αυτά, τα αντιλαϊκά μέτρα και οι νόμοι, ανατρέπονται, στην πράξη, δηλαδή στους δρόμους του αγώνα».

Και ο κ. Κουτσούμπας, κατέληξε:

​«Καλή δύναμη σε όλους και όλες, με δυνατό ΚΚΕ. Γιατί εμείς αυτοί είμαστε, με αξιοπρέπεια, με ήθος, με αντοχή, με παλικαριά, με αγώνα, με αντίσταση, με αντεπίθεση. Και οι άλλοι, αυτοί είναι δυστυχώς, τους ξέρουμε κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Να τους δώσουμε λοιπόν ένα μάθημα, το ΚΚΕ να κάνει την έκπληξη στις 9 του Ιούνη. Γεια σας καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες. Θα τα καταφέρουμε!»

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα