back to top
26.9 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

26.9 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Κουτσούμπας: Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια

Διαβάστε επίσης

Στο θέμα της ακρίβειας επικεντρώθηκε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βραδινό κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για πολυπαραγοντικό φαινόμενο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης προτείνοντας κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα, ενέργεια κ.α. « Τα σχετικά μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά μπορεί να σημαίνουν μόνο μια ανακούφιση», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην ΕΕ για αντιλαϊκή πολιτική και στα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης για υιοθέτηση αυτής της πολιτικής, καλώντας τον κόσμο να « δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της κυρίαρχης,
αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής. Η ψήφος – προσέθεσε – σε οποιοδήποτε από τα άλλα κόμματα, θα είναι χαμένη ψήφος. Και κυρίως, οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, γιατί η αποχή δεν είναι θέση, δεν είναι στάση, δεν βοηθά κανέναν».

Για την επιστολή που απέστειλε για το θέμα της ακρίβειας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της ΕΕ Φον Ντερ Λάιεν, ο κ. Κουτσούμπας την χαρακτήρισε «γελοιότητα» αιτιολογώντας την απάντηση του ως εξής: « και η κ. Φον ντερ Λάιεν και ο κ. Μητσοτάκης ξέρουν καλά – αν δεν ξέρουν, τι να πω; θα έλεγα καμιά βαριά κουβέντα και δεν θέλω να την πω – ότι το 1992 η υπερψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που σήμανε την ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίων, εκεί θα οδηγούσε, διότι εδώ υπάρχουν ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι σε όλη την Ευρώπη, πολύ ισχυρότεροι απ’ ότι είναι οι εγχώριοι, οι ελληνικοί ας το πούμε έτσι, που ανεβάζουν τις τιμές, μονοπωλούν τις τιμές και αυτό εκτινάσσει τις τιμές στα ράφια των καταστημάτων, σε όλα τα εμπορεύματα».

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «μπαράζ επιθέσεων και προκλήσεων και από την τουρκική άρχουσα τάξη και από την αλβανική και από την Βόρεια Μακεδονία, εκτιμώντας ότι «πάμε σε φάση αποσταθεροποίησης της περιοχής. Τα Βαλκάνια εξακολουθούν να είναι μπαρουταποθήκη. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ της Β. Μακεδονίας, που γι’ αυτό έγινε η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν ήταν για να επιλύσει ζητήματα ουσιαστικά, διαφορών των δύο κρατών».

​Ακόμη ο κ.Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, τους παρότρυνε να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, την οργή τους, αν θέλουν να καταδικάσουν αυτή την ΕΕ, η οποία- όπως είπε – μας έχει οδηγήσει, κάτω από τα λόμπι της διαφθοράς, με εκμετάλλευση, με σωρεία αντιλαϊκών – αντεργατικών κατευθύνσεων και αποφάσεων, που μετά έρχονται και γίνονται νόμοι του ελληνικού κράτος. Και αυτό – κατέληξε -μπορεί να το κάνει μόνο με το ΚΚΕ.

​Η Ευρώπη των πολέμων, της αδικίας πρέπει να καταδικαστεί και βεβαίως πρέπει να καταδικαστούν και αυτοί οι ποίοι υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ σε όλους τους τομείς, για παράδειγμα οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση σήμερα της ΝΔ, αυτοί που κυβέρνησαν πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποτίθεται, που δεν κάνουν όμως ουσιαστική αντιπολίτευση στη βάση αρχών, θέσεων και πολιτικών προτάσεων, στα περισσότερα συμφωνούν με τις οδηγίες της ΕΕ και ψηφίζουν εδώ στο ελληνικό κοινοβούλιο βάζοντας κάποιους αστερίσκους. Και, βεβαίως, θα λέγαμε ότι όποιος πραγματικά θέλει να δυναμώσει αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της κυρίαρχης αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής, πρέπει να ψηφίσει μόνο το ΚΚΕ. Η ψήφος σε οποιοδήποτε από τα άλλα κόμματα, θα είναι χαμένη ψήφος. Και κυρίως, οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, γιατί η αποχή δεν είναι θέση, δεν είναι στάση, δεν βοηθά κανέναν, γιατί το βράδυ της 9ης Ιουνίου και οι ευρωβουλευτές θα βγουν και τα ποσοστά θα βγουν και τα κόμματα θα πάρουν αυτό που τους αναλογεί.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα