back to top
26.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

26.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Κουτσούμπας: Στις 9 Ιουνίου αξιοποιούμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας και σημαδεύουμε σωστά

Διαβάστε επίσης

«Στις 9 Ιουνίου αξιοποιούμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας και σημαδεύουμε σωστά. Ρίχνουμε ένα ηχηρό χαστούκι στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ, σε όσα μας κάνουν τον βίο αβίωτο», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Άλσος Ιωαννίνων, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να « ακυρώσει αντίστοιχα τις προσπάθειες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας να αναβιώσει τις ίδιες αυταπάτες, που τόσο πίσω μας κράτησαν, τόσο πολύτιμο χρόνο μας στέρησαν στο παρελθόν. Και που έφεραν τελικά πάλι τον Μητσοτάκη καβάλα στο άλογο».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι « η πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού υπάρχει και βρίσκεται στην πολιτική και το ανατρεπτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ». Μπορούμε-πρόσθεσε- να ταράξουμε τα νερά. Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες του λαού. Να ριχτούμε από την επόμενη μέρα με άλλους όρους, με άλλη ορμή στους μεγάλους αγώνες που έχουμε να δώσουμε».

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Τάσος Τόκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Τασιούλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Κουτσούμπας μέσα από την ομιλία του ανέπτυξε τα εξής θέματα

– Μίλησε στην έναρξη της ομιλίας του για τις φοιτητικές εκλογές, όπου η Πανσπουδαστική που στηρίζει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη πανελλαδικά για τρίτη συνεχή χρονιά. Και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τέταρτη χρονιά, γιατί- οπως είπε- κάποιοι πάντα ανοίγουν τον δρόμο…
– Στηλίτευσε για άλλη μια φορά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της. «Αντί για ένωση των λαών της Ευρώπης, είναι μια ένωση των μονοπωλίων και των λόμπι της διαφθοράς, των πολέμων και φυσικά των αντιλαϊκών κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης. Τέτοια βέβαια ήταν πάντα και ξέρετε ότι το ΚΚΕ σας είπε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

– Μίλησε για «πολιτικό εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με μια ηγεσία που πλέον δηλώνει απροκάλυπτα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες λέξεις με τα στελέχη της ΝΔ».

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ άσκησε για άλλη μια φορά δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης «​Μπορεί να έχετε ακούσει τους τσακωμούς ανάμεσα στη ΝΔ και στα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, για το ποιος μπορεί να μας φέρει «πιο κοντά στην Ευρώπη». Το έχουν κάνει και σλόγκαν πλέον.

​Και βέβαια όταν όλοι αυτοί μιλάνε για Ευρώπη, μιλάνε πάντα για την πολυαγαπημένη τους ΕΕ των λόμπι», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας : «​Δεν υπάρχει τίποτα πιο παραπλανητικό, γιατί όλα αυτά τα δύσκολα, τα βασανιστικά που ζει ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, άλλων κυβερνήσεων παλιότερα, δεν διαχωρίζεται από τις κατευθύνσεις, τις οδηγίες, τους κανονισμούς, τις αποφάσεις της ΕΕ.
​Αντίθετα, είναι ακριβώς αυτό, τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους.
​Αυτά που ψηφίζουν και συνδιαμορφώνουν όλα τα άλλα κόμματα παρέα στο ευρωκοινοβούλιο, έρχονται μετά και γίνονται νόμοι στην ελληνική Βουλή, πριν περάσουν στις ζωές μας.
​Επομένως, δεν μπορείς να τιμωρήσεις, να καταδικάσεις την πολιτική της ΝΔ, χωρίς να καταδικάσεις ταυτόχρονα και την πολιτική της ΕΕ, ούτε βέβαια και το αντίστροφο».

​Για την κοινωνική πολιτική της ΕΕ, ο κ. Κουτσούμπας, επισήμανε:

«Λεφτόδεντρα» δεν υπάρχουν κατά την ΕΕ και τα κόμματά της για προσλήψεις στην υγεία, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές κλίνες στα νοσοκομεία και να φτιαχτούν κι άλλες, για τη λειτουργία των ΜΕΘ, για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας στα χωριά, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ για τους ομίλους της ιδιωτικής υγείας και για τις ΜΚΟ στον τομέα της ψυχικής υγείας.
​Για παράδειγμα, το κέντρο ψυχικής υγείας στα Γιάννενα, υποχρεώνεται να παρέχει στέγη στις ΜΚΟ και σταδιακά αυτές αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν και υπαρκτές δημόσιες δομές, όπως έγινε με την υπηρεσία έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
​Η στρατηγική της ΕΕ στην υγεία είναι που ορίζει τη δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών, τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων ως «αυτοτελώς χρηματοδοτούμενες μονάδες» όπως λένε, σαν επιχειρήσεις δηλαδή».
Στο στόχαστρο του κ. Κουτσούμπα για τον τομέα της Υγείας βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός:
«​Μη σας ξεγελούν τα όσα λέει ο Μητσοτάκης για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που πάνε στην Υγεία.
​Κάθε ένα από τα λίγα ευρώ που δίνονται στην υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης, από αυτό το υπερμνημόνιο της ΕΕ με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, προορίζεται να δώσει ώθηση στην κερδοφορία κατασκευαστικών και ενεργειακών ομίλων, με τις περιβόητες ενεργειακές αναβαθμίσεις σε νοσοκομεία. Σε νοσοκομεία, όμως, που δεν έχουν γιατρούς και νοσηλευτές, δεν έχουν προσωπικό καθαριότητας, δεν έχουν όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό. Και η λίστα δεν έχει τέλος…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε επίσης για τις διεθνείς εξελίξεις και συγκεκριμένα για τα μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, για τις προκλήσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για το προγκρόμ των προκλήσεων από τα Σκόπια.

​«Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα στείλει σαφές αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα», σημείωσε.
Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του στην Παλαιστίνη.

​«Πήγε και ο Κασσελάκης στην Παλαιστίνη. Να κάνει και να πει τι; Ότι οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν στην ΕΕ το ψήφισμα για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ το Νοέμβρη, δίνοντας πράσινο φως για το ματοκύλισμα;
​Ότι ο ίδιος ήταν έτοιμος να συναντηθεί στις ΗΠΑ με το μεγαλύτερο αντιδραστικό Ισραηλινό λόμπι;
​Να πει, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – με υπουργούς της Νέας Αριστεράς – αναβάθμισε τις σχέσεις της Ελλάδας με τους δολοφόνους; Μήπως τους έπιασε ο πόνος για το δράμα των Παλαιστινίων;», σημείωσε χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα