back to top
26.9 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

26.9 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: «Εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης μπροστά στο πάρτι συμφερόντων και κερδοσκοπίας»

Διαβάστε επίσης

Το κόστος ζωής στο επίκεντρο της αυστηρής κριτικής του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης στη Νίκη Λυμπεράκη και την εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» στο Mega.

«Τρίποντο στην ακρίβεια από την κυβέρνηση, αλλά airball στις λύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στα κυβερνητικά πεπραγμένα στο πεδίο της ακρίβειας.

«Η εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης αποδεικνύεται από το εξής δεδομένο: μέχρι το φθινόπωρο του 2022 στη χώρα μας ο γενικός πληθωρισμός ακολουθούσε παράλληλα τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ενώ μένει σταθερός ο γενικός πληθωρισμός εκτινάσσεται ο πληθωρισμός των τροφίμων» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο «για πάρτι συμφερόντων και κερδοσκοπίας».

«Επειδή είναι ανίκανη η κυβέρνηση να εξασφαλίσει με ελέγχους ότι θα περάσει η μείωση του ΦΠΑ στους καταναλωτές, θα πληρώνει πολλαπλάσιο κόστος ο λαός;» αναρωτήθηκε με νόημα. «Η λύση για εμάς είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ τρεις μονάδες για να πέσουν οι τιμές στα τρόφιμα και κατόπιν πρέπει να γίνουν πάρα πολλοί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα σε όσους δεν μεταφέρουν αυτήν τη μείωση στο ράφι» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να απαντά σε λύσεις μη εφαρμόσιμες» σχολίασε ως προς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μηδενισμό του ΦΠΑ.

Ολιγωρία και κοροϊδία η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν

Αναφερόμενος στην επιστολή του Πρωθυπουργού προς την Κομισιόν ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Ολιγωρία και κοροϊδία είναι να εμφανίζει ο κ. Μητσοτάκης ως δική του πρωτοβουλία της επιστολή προς την κα Φον Ντερ Λάιεν, όταν από το 2020 κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει να διερευνηθούν οι εδαφικοί και εφοδιαστικοί περιορισμοί κατά την τιμολόγηση των πολυεθνικών» υποσημείωσε.

Ερωτηθείς για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Όταν φορολογείς το επάγγελμα και όχι το εισόδημα, έχεις αποτύχει ως κράτος. Να μην μπορούν να αποδώσουν στην Ελλάδα ψηφιακά εργαλεία, που έχουν ενταχθεί στα φορολογικά συστήματα άλλων χωρών της Ευρώπης».

Παλινωδίες της ΝΔ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

«Είμαστε σε ομηρία γιατί έχουμε μια “κουτσή” συμφωνία χωρίς μηχανισμό επιτήρησης, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στους αλυτρωτισμούς της νέας ηγεσίας της Β. Μακεδονίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε διαπραγματευτεί καλύτερα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Νέα Δημοκρατία εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα και δεν αντέδρασε ούτε στο γεγονός ότι ο κομματικός συνασπισμός με τον οποίο εκλέχτηκε η νέα Πρόεδρος τιτλοφορείται “η δική μας Μακεδονία”».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην ανάγκη κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας εντοπίζοντας ότι μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή σκηνή. «Δεν πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Ευρώπης; Αυτό επιτυγχάνεται έχοντας ευρωστρατό, κοινή εξωτερική πολιτική και αν σταματήσουμε να εξοπλίζουμε αντιπάλους μας» τόνισε.

Τραγωδία Τεμπών

«Η Νέα Δημοκρατία βολεύεται να απαντά σε “ψεκασμένα” σενάρια για χαμένα βαγόνια και όχι στη σοβαρή αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που σημειώνει ότι η διαφθορά σχετικά με τη σύμβαση 717 είναι το κλειδί για την τραγωδία των Τεμπών.Εν έτει 2023 τα τρένα κινούνταν με επίπεδο ασφαλείας της δεκαετίας του ’60. Γι’ αυτό καταθέσαμε αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής στη βάση του πορίσματος του ευρωπαίου εισαγγελέα. Η Νέα Δημοκρατία το καταψήφισε δείχνοντας την ενοχή της» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Υποκλοπές

Ως προς τις παράνομες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «όποιος μπει εμπόδιο στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης». «Πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι ο κ. Μητσοτάκης και εν τέλει υπεύθυνος να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ. Περιμένω, λοιπόν, να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διακύβευμα ευρωεκλογών

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Είναι καλό για την πατρίδα μου να έχει μια σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στο 41% και όχι μια lifestyle αντιπολίτευση, που είναι μάννα εξ ουρανού για τον κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πιέσει στρατηγικά σε κανένα θέμα την κυβέρνηση. Πείτε μου μια ήττα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι αποτέλεσμα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».
«Tο ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, και το αποτέλεσμα, που θα φέρουμε, θα είναι ξανά έκπληξη για τους δημοσκόπους» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα