Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της χώρας ως βασικού πυλώνα της οικονομίας μας και η ανάδειξη του φυσικού γηγενή μας πλούτου βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του κόμματος «ΝΙΚΗ», όπως τόνισε στον Αθήνα 9,84 και στη Σοφία Μπερετάνου, η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Ξενιά Σοφία Μπαγλατζή.
«Συμπορεύτηκα με τη ”ΝΙΚΗ” γιατί είναι ένα κίνημα που δίνει την ώθηση για να πάμε μπροστά. Προσπαθούμε να πορευτούμε με τις αξίες της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας γιατί δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ορθοδοξία», ανέφερε , σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν στο μονοπάτι της πολιτικής και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να συνταχθούμε ή να συνεργαστούμε με κάποιο άλλο κόμμα, ειδικά με όσα έχουν ψηφίσει μνημόνια και νομοσχέδια που έχουν καταδικάσει την πατρίδα μας».
Ως προς τους στόχους της «ΝΙΚΗΣ» στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σημείωσε: «Αποσκοπούμε σε μεγάλο – ενδεχομένως και διψήφιο ποσοστό -καθώς εισπράττουμε μια μεγάλη απογοήτευση των πολιτών που δεν βλέπουν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται».
«Τασσόμαστε υπέρ της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας»
«Σαφώς και δηλώνουμε αντίθετοι με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και με την τεκνοθεσία. Άλλωστε, ειδικά ως προς το δεύτερο, θεωρούμε ότι η διαδικασία της παρένθετης μητέρας, προωθεί την εξαγορά της μήτρας. Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι αντισυνταγματικό γιατί πηγαίνει κόντρα στο άρθρο 1 που προστατεύει τον γάμο και την οικογένεια. Υπάρχει το Σύμφωνο Συμβίωσης το οποίο τους κάλυπτε. Εμείς, τασσόμαστε υπέρ της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας που πρεσβεύει τις αξίες της Ρωμιοσύνης. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε παιδιά και παιδεία. Η φύση μας είναι άντρας και γυναίκα. Δεχόμαστε την ισότητα των ανθρώπων. Είναι προσωπικό θέμα του καθενός το τι κάνει σπίτι του. Όμως, γιατί πρέπει αυτό να το προβάλουμε ως κάτι φυσιολογικό;»
«Εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής»
«Έχει γίνει εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής και πολλοί αποφαίνονται ότι αποτελεί ανθρωπογενή παράγοντα και όχι φυσική αλλαγή. Ανέκαθεν είχαμε κλιματική κρίση. Θεωρώ ότι πρόκειται για εφαρμοσμένη πολιτική ώστε να υπάρξει ενεργειακή φτώχεια».
«Έχει γίνει αποβιομηχάνηση της χώρας ώστε να εξαρτόμαστε από τις ελίτ»
«Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αν και αφορά το σύνολο της ΕΕ ωστόσο, δεν προβλέπει αξιολόγηση της κάθε χώρας. Η πράσινη συμφωνία δεν βοηθάει τους αγρότες. Επίσης, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αξία των ΠΟΠ προϊόντων που έχουν υποβαθμιστεί στη χώρα μας, δεν τα αξιοποιούμε με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να δούμε με προσοχή τι εισάγουμε και τι εξάγουμε. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε μια χώρα με πολύ μεγάλη ελαιοπαραγωγή και να εισάγουμε πάνω από 40% ελαιόλαδο. Έχει γίνει αποβιομηχάνiση της χώρας. Έχουν κλείσει τα εργοστάσια ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα. Τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η ΕΕ αποσκοπούν στην αποβιομηχάνιση ώστε να εξαρτόμαστε από τις ελίτ».