back to top
31.1 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

31.1 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Το κόστος ζωής, το στεγαστικό και το ΕΣΥ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Ανδρουλάκη με νέους ενόψει ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης

Το κόστος ζωής, με σημείο αιχμής την ακρίβεια σε βασικά αγαθά, το οξύ στεγαστικό πρόβλημα και την κατάσταση στο ΕΣΥ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη με νέους ενόψει ευρωεκλογών.

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα ΄ναι ισχυρότερη, αξιόπιστη αντιπολίτευση, που την έχει ανάγκη ο τόπος για να μην έχουμε απάντηση για Τέμπη, υποκλοπές, ακρίβεια, κατάρρευση υγείας, πάντα «41%», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών. Υπογράμμισε επιπλέον ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, με το πρόγραμμά του, με τις προοδευτικές του ιδέες, και τα νέα στελέχη του, μπορεί να είναι αξιόπιστη και κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ευρωπαικό όραμα-οικουμενικός φάρος σεβασμού κράτους δικαίου και ευημερίας των πολιτών

Αναφερόμενος στη μεγάλη ευρωπαϊκή εικόνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πίστη του στον ευρωπαικό οικοδόμημα και περιγράφοντας το όραμα του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Εγώ την πιστεύω την Ευρώπη. Όχι ως μια δύναμη ισχυρή στρατιωτικά, η οποία θα επεμβαίνει με έναν βίαιο τρόπο για να ενισχύει την γεωπολιτική της ισχύ. Την οραματίζομαι ως έναν οικουμενικό φάρο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σεβασμού του κράτους δικαίου, με μια οικονομία εύρωστη, με ευημερία για τους πολίτες που θα είναι κι ένα παράδειγμα προς μίμηση για άλλους λαούς ανά τον κόσμο.”

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης προέτρεψε για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία λέγοντας χαρακτηριστικά:
Πάντα πρέπει να ψηφίζουμε στις εκλογές, η μη συμμετοχή δε λύνει κάτι. Η μειωμένη συμμετοχή βοηθά τα κόμματα που έχουν δυνατότητες να δημιουργήσουν πολιτική κυριαρχία μέσω των media, μέσω πολλών μηχανισμών. Άρα η συμμετοχή βοηθάει να υπάρχει ένα γνήσιο αποτέλεσμα μιας μεγάλης δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Ο κ.Ανδρουλάκης υπενθύμισε οτι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έλαβαν την πρωτοβουλία την οποία συνυπέγραψαν με άλλα κόμματα βάσει της οποίας κανείς δεν θα συνεργαστεί με την ευρωπαϊκή Ακροδεξιά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε οτι αρνήθηκε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του κ. Βέμμπερ, της κυρίας Φον ντερ Λάϊεν και του κ. Μητσοτάκη, γιατί πολύ απλά κάτω από το τραπέζι έχουν ήδη συμφωνήσει με τη γέφυρα στην Ακροδεξιά που λέγεται κυρία Μελόνι. Αυτό είναι -πρόσθεσε-το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα , αυτή είναι Νέα Δημοκρατία, η συμμαχία της δεξιάς με τα άκρα.

Οξύ στεγαστικό πρόβλημα

Αναφερόμενος στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε σε μοντέλα άλλων χωρών, κυρίως της Πορτογαλίας που -όπως είπε -έχει ανάλογο μέγεθος και οικονομικές δυνατότητες με την Ελλάδα, αλλά και της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας της Γερμανίας προτείνοντας μεταξύ άλλων: Δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών: είτε νεόδμητων από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε παρέχοντας φορολογικά κίνητρα και κίνητρα ανακατασκευής για να ανοίξουν παλιά σπίτια και να ενταχθούν στη δεξαμενή. Δηλαδή δεν πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, πληρώνεις μειωμένο φόρο στο ενοίκιο, αλλά βάζεις για 10-15 χρόνια το ακίνητο με ένα πολύ μειωμένο ενοίκιο για να το πάρουν κάποιοι νέοι άνθρωποι με κοινωνικά κριτήρια. Αυτή η δεξαμενή αν είχε ξεκινήσει όταν το πρωτοείπαμε, θα μπορούσε να έχει χιλιάδες σπίτια με χαμηλά ενοίκια που θα δημιουργούσαν έναν ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα να πέσει συνολικά το κόστος ενοικίου στα μεγάλα αστικά κέντρα, διευκρίνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό με αφορμή τη φράση του “ψάχνω λεφτά για να συνεχίσω το πρόγραμμα Σπίτι μου” που δεν είναι για χαμηλό ενοίκιο, αλλά για να αγοράσεις σπίτι με χαμηλό δάνειο. Πώς ψάχνεις λεφτά; διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι δεν αξιοποιήθηκαν σωστά τα 36 δις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα