back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε και για τις 34 κατηγορίες σε ποινική δίκη στη Νέα Υόρκη, για χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Στις 11 Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι ποινές του.

«Η πραγματική ετυμηγορία θα είναι οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου», τόνισε ο Τραμπ βγαίνοντας από το δικαστήριο, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Για «ημέρα ντροπής στην αμερικανική ιστορία», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον.

 

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα το σφυροκόπημα στην κεντρική και στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ στο επίκεντρο των επιχειρήσεών τους εναντίον της Χαμάς είναι η ζώνη στρατηγικής σημασίας που ανακοίνωσαν ότι έχουν πλέον θέσει υπό τον έλεγχό τους στα νότια σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με την Αίγυπτο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βομβαρδισμούς στη Ράφα, καθώς και στον τομέα της Νουσέιρατ, στην κεντρική Γάζα.

 

Έτοιμη να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα περιλαμβάνει μια συνολική προοπτική ανταλλαγής των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους εμφανίζεται η Χαμάς, υπό τον όρο το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον του λαού της Γάζας.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση, η οποία έχει ήδη ενημερώσει τους διαμεσολαβητές των ειρηνευτικών συνομιλιών.

 

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση δέκα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

«Το βράδυ της 9ης Ιουνίου δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε με σεμνότητα, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας και με σκληρή δουλειά, να αγωνιζόμαστε να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες», δήλωσε από τον Πύργο ο πρωθυπουργός.

 

Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το μπάζωμα που έγινε στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε το ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε για το μπάζωμα πριν αυτό γίνει, καθώς και για την αποκάλυψη ότι τπροηγήθηκε σύσκεψη παρουσία κυβερνητικών στελεχών.

Αργότερα, μιλώντας στη Ρόδο ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποκτήσει και υφή κοινωνικής αντιπολίτευσης το οποίο -όπως είπε- είναι ένα τεράστιο όπλο για το κόμμα του.

 

Επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την οποία τον ενημερώνει για την άρνηση της ΕΥΠ να του αποκαλύψει τους λόγους της παρακολούθησής του έστειλε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

«Η ΕΥΠ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Για αυτή τη μεθόδευση τι έχει να πει ο πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας και διαβεβαίωσε ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει τον θεσμικό του αγώνα, απέναντι σε όσους είναι υπόλογοι. «Περιμένουμε την ΑΔΑΕ και τις περαιτέρω ενέργειές της», πρόσθεσε.

 

Δριμεία κριτική εναντίον της ΕΕ και των ΗΠΑ άσκησε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Χαλκίδα.

Κάλεσε τους πολίτες να «δυναμώσουν τη μόνη, καθαρή, αταλάντευτη φωνή που απαιτεί να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα», όπως τα χαρακτήρισε, «σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης».

 

Σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφτηκε στις 02:41 τα ξημερώματα, 7 χιλιόμετρα νότια της Νισύρου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

 

37 χρόνια Αθήνα 9.84, 37 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Ο σταθμός της πόλης έχει γενέθλια σήμερα, και από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ θα εκπέμπει το πρόγραμμά του από το κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου.

Από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, σε ένα ανοιχτό «workshop» στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Μεγάρου Μουσικής, ο «Αθήνα 984» υποδέχεται τους φοιτητές και τους καθηγητές των τμημάτων Επικοινωνίας του Καποδιστριακού και του Πάντειου πανεπιστημίου, για να ακούσει, να καταγράψει και να αφομοιώσει νέες ιδέες και προτάσεις.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα