back to top
29.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

29.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μεντβέντεφ: Δεν μπλοφάρουμε όταν μιλάμε για πυρηνικά

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας και ότι η σύγκρουσή της με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.

Σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο Μεντβέντεφ είπε ότι η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο».

Ο αντιπρόεδρος σήμερα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά την χθεσινή δήλωση Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που του προμήθευσαν οι ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας που υποστηρίζουν μια επίθεση κατά της βορειοανατολικής ουκρανικής πόλης Χάρκοβο.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διμερή συμφωνία ασφαλείας με τη Σουηδία, μια από τρεις προγραμματισμένες προς υπογραφή με σκανδιναβικές χώρες καθώς επιδιώκει περαιτέρω στρατιωτική στήριξη από τη Δύση στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που δυτικές χώρες συζητούν αν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, που υποστηρίζουν επίθεση εναντίον της πόλης Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Μπορείτε να δείτε ότι η Ρωσία προσπαθεί να επεκτείνει τον πόλεμο…Μόνο μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την τρέλα από τη Μόσχα», είπε ο Ζελένσκι υπογράφοντας τη συμφωνία, την 13η τέτοια συμφωνία που έχει υπογράψει το Κίεβο με δυτική χώρα.

Ο Ζελένσκι είπε ότι σήμερα θα υπογράψει ακόμη διμερείς συμφωνίες με τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Ο Ζελένσκι συναντάται επίσης με τους πρωθυπουργούς της Σουηδίας, της Δανίας, καθώς και με τον πρόεδρο της Φινλανδίας, όλες χώρες του ΝΑΤΟ και ένθερμοι υποστηρικτές της Ουκρανίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα