back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τον ισραηλινό οδικό χάρτη για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συζήτησε χθες ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τους ομολόγους του της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «επέμεινε ότι η Χαμάς πρέπει να αποδεχθεί τη συμφωνία χωρίς καθυστέρηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ. Την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ στο σχέδιο εξέφρασε με ανάρτησή του στο Χ, ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ. Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι βλέπει θετικά την πρόταση για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Το Ισραήλ πρότεινε ένα συνολικό σχέδιο τριών φάσεων, η πρώτη εκ των οποίων θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τις κατοικημένες περιοχές του θύλακα. Στη δεύτερη φάση προβλέπεται ανταλλαγή κρατουμένων και απελευθέρωση όλων των εν ζωή ομήρων, και η τρίτη την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας. Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε πάντως ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής του στρατού της Χαμάς και των κυβερνητικών δυνατοτήτων της”.

Στην εσωτερική επικαιρότητα

Στην αναβάθμιση των προοπτικών του ελληνικού αξιόχρεου από σταθερές σε θετικές προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας το στη βαθμίδα ΒΒΒ -(πλην).

Στο μάθημα της Άλγεβρας διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

Απανθρακωμένη σορό άνδρα εντόπισε χθες βράδυ η αστυνομία σε αυλή σπιτιού στα Λιόσια. Προσήχθη ο 59χρονος γιος του νεκρού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στις αρχές ότι ο πατέρας του πέθανε και τον έκαψε καθώς δεν είχε χρήματα για να τον θάψει. Αναμένεται πόρισμα του ιατροδικαστή. Ο 59χρονος συνελήφθη για οπλοκατοχή και απόκρυψη νεκρού.

“Θέλουμε τη ΝΔ πανίσχυρη στο Ευρωκοινοβούλιο” τόνισε από την Παιανία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε από τους πολίτες να πείσουν εκείνους που ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου να προσέλθουν στην κάλπη και να ξανακάνουν ακριβώς το ίδιο. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στην Κρήτη. Το πρωί θα επισκεφθεί το Ηράκλειο και στη συνέχεια το Ρέθυμνο.

“Πρέπει ο ελληνικός λαός να στείλει ένα μήνυμα για την αλαζονεία του 41%. Απέναντι σε μια σκληρή και ανάλγητη κυβέρνηση μπορεί με την ψήφο του να κάνει την ανατροπή” υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Star. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι χρησιμοποιεί τους προπαγανδιστικούς της μηχανισμούς για να τον πολεμήσει και διερωτήθηκε πού βρίσκει τα χρήματα για να κάνει πανάκριβη προεκλογική καμπάνια όταν χρωστάει στις τράπεζες 500 εκ. ευρώ.

“Στις 9 Ιουνίου διεκδικούμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης, που όλα τα κράτη μπορούν να συνδιαμορφώσουν και όχι απλά να εκτελούν τις αποφάσεις των μεγάλων κρατών” τόνισε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και απηύθυνε κάλεσμα για ενίσχυση του κόμματός του.

“Τα δεδομένα της επόμενης μέρας των εκλογών είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν καμία χαλαρότητα, καμία απουσία από τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Ούτε από τις κάλπες των ευρωεκλογών, πολύ περισσότερο από τους αγώνες”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές του Μεξικό δολοφονήθηκε χθες στην πολιτεία Πουέμπλα, λιγότερες από 48 ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις γενικές εκλογές στη χώρα, που σημαδεύτηκαν από κύμα είκοσι και πλέον δολοφονιών υποψηφίων για τοπικά αξιώματα.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 89-71 του Άρη και έκανε το 1-0 στα play off των ημιτελικών στη Basket League. Επόμενο παιχνίδι αύριο, στη Θεσσαλονίκη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα