back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ώρες αγωνίας για τους εγκλωβισμένους στα ερείπια τριώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί ένας νεκρός και επτά τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον νομάρχη Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ, το κτίριο κατασκευάστηκε το 1988. Στο ισόγειο λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους άλλους δύο, κατοικούσαν οικογένειες.

“Η σύγκλιση με την Ευρώπη αποκτά σημασία ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχωρεί από τα Χανιά και αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος, στην πληρωμή των συντάξεων στην ώρα τους και στην επιστολική ψήφο. “Η διαδρομή αυτή δεν έχει ακόμα διανυθεί σε όλο της το μήκος” υπογράμμισε και σημείωσε πως “έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε προς όφελος των πολιτών. Η Ελλάδα θέλει ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και πιστεύω θα την έχει” τόνισε. Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν έχει ακούσει καμία πρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη γύρω από τις ευρωπαϊκές πολιτικές και επανέλαβε την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ μπορεί να προσεγγίσει τον εκλογικό πήχη, που έχει θέσει. Η συνέντευξη τύπου συνεχίζεται.

“Πριν από λίγους μήνες μάς είχαν όλοι για τελειωμένους κι όμως, σταθήκαμε στα πόδια μας και αρχίσαμε να ξαναχτίζουμε το κόμμα μας ως το μοναδικό αντίπαλο δέος στο καθεστώς Μητσοτάκη και στην πολιτική της Δεξιάς” τονίζει σε άρθρο του στην Αυγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Τονίζει ότι πέραν από τις κοστολογημένες προτάσεις νόμου που κατέθεσε το κόμμα του για την άμεση καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, τη θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επιπλέον το πρώτο κόμμα που από τον Μάρτιο κιόλας παρουσίασε τους 10 μεγάλους στόχους του για την Ευρώπη ενόψει των Ευρωεκλογών, μεταξύ αυτών την στρατηγική, αμυντική και ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης και την έκδοση ευρωομολόγων για τη μείωση των ανισοτήτων και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

«Ισχυρή σοσιαλδημοκρατία σημαίνει ισχυρές πολιτικές, για την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη» τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ και προσθέτει: Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες θα αποκτήσουν ξανά μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα μπει εμπόδιο στην ασυδοσία της κυβέρνησης της ΝΔ και στις επόμενες εθνικές εκλογές μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή”. Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στις Σέρρες.

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα για να σταλεί από την Ελλάδα “ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων”, απηύθυνε από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούνιο. Οι αυξήσεις ξεκινούν από 12% και φτάνουν μέχρι και 70%. Η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 15,12 λεπτά/ κιλοβατώρα καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 45% από τη μέση τιμή του Μαΐου που ήταν 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα.

Με κεντρικό σύνθημα “τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο” χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας πήραν μέρος στο 4ο Run – Bike – Care την αθλητική δράση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.

Υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουνίου στο Ιράν, υπέβαλε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Η υποψηφιότητά του πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος, το οποίο είχε απορρίψει προηγούμενη υποψηφιότητά του το 2017 καθώς έχει έρθει σε ρήξη με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα