back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε εκατοντάδες καταγγελίες για φαινόμενα φοροδιαφυγής και φορολογικών παραβάσεων σε βάρος επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών ,μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών της ΑΑΔΕ προχωρούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το κινητό τους η τον υπολογιστή τους. Μέσω της πλατφόρμας “e-apodixi ” έχουν αποσταλεί στην ΑΑΔΕ περισσότερες από 170.000 εκ των οποίων οι 92.500 είναι ανώνυμες και οι 77.540 επώνυμες. Για όσες από τις αποδείξεις διαπιστωθεί ότι είναι πλαστές οι καταγγέλοντες θα λαμβάνουν χρηματικό μπόνους από 100-3.000 ευρώ ανάλογα με την αξία τους. Ανάλογη ανταπόκριση εμφανίζει και η νεο-συσταθείσα, από την ΑΑΔΕ, πλατφόρμα “Καταγγελίες πολιτών” που λειτουργεί συμπληρωματικά.

Σε δικαστική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του νέου νόμου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών θα προχωρήσει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή ΕλευθέρωνΕπαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο πόνο και καταστροφή, όμως ένας δρόμος για την ειρήνη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των πλευρών», αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής για την Ουκρανία που διεξήχθη στην Ελβετία. Οι υπογράφουσες χώρες δηλώνουν ότι «επαναλαμβάνουν την υποστήριξή τους στις αρχές της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας, μέσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά τους». Επίσης στο έγγραφο γίνεται έκκληση για πλήρη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και την επιστροφή στην Ουκρανία χιλιάδων παιδιών που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και τα εδάφη που ελέγχει.

Τη στήριξή του σε “μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη” που “όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης της Ουκρανίας”, εξέφρασε στην παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με την 1η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ξεκινά σήμερα τη διαδρομή του, το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, νυν και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και αναλυτές από κορυφαία think tanks, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική.

Πρώτη μέρα της Διεθνούς Διάσκεψης, στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθούν οι προκλήσεις ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη, οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύεται η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η οποία έχει εξαγγελθεί από μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων στις 16:30, έξω από το Ωδείο Αθηνών.

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από σχετική ενημέρωση των αρχών από το γιατρό που εξέτασε τη σύζυγο του δικηγόρου, επίσης γνωστή δικηγόρο των Αθηνών.

Την ίδια ώρα διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον συλληφθέντα, ζήτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού.

Επίσης στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα και ο ενενηντάχρονος, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονου κοριτσιού στη Σάρτη Χαλκιδικής. Χθες ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Θρήνος στη Ξάνθη για τους τέσσερις νεαρούς νεκρούς ηλικίας 20-25 ετών (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο, το οποίο μετέφερε εργαζομένους από τοπική επιχείρηση της περιοχής. Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο οδηγός του οχήματος.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Συνομιλίες αναμένεται να έχει σήμερα στο Ισραήλ ανώτερος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης των ισραηλινών δυνάμεων με τη Χεζμπολά του Λιβάνου, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή του Λευκού Οίκου.

Η Οργάνωση Υποστήριξης στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους (ΟΥΙΜ), η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση που διαπράχθηκε την 11η Ιουνίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πάνω από εκατό» στρατιωτικοί στη Μανσιλά, στην Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το SITE Intelligence Group, ειδικευμένο κέντρο στην παρακολούθηση της δραστηριότητας των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Και ο καιρός…

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται αυτή την εβδομάδα. Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα