back to top
25.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τον τρόπο που χειρίστηκαν στην προδικασία η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας, την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λυτρα διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη. Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου κατά πληροφορίες αφορά τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Λύτρα λαμβάνοντας υπόψη τον κακουργηματικό χαρακτήρα της αξιόποινης πράξης που αποδίδεται στον πονικολόγο Απόστολο Λύτρα και το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ομολογήσει την βαριά πράξη που του αποδίδεται.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την ομολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα με τους όρους να αποχωρήσει από το συζυγικό σπίτι, να μην πλησιάζει την σύζυγό του και να δεχθεί βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη. Ο ίδιος, εξερχόμενος των δικαστηρίων ζήτησε συγγνώμη.

«Η προφυλάκιση ή μη είναι μια απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή την απόφαση. Οι αποφάσεις των δικαστών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και όχι από την κυβέρνηση», είπε απαντώντας σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Να αλλάξουμε θέμα…

«Κλειδώνουν» τα ονόματα για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα ευρωπαϊκά αξιώματα την επόμενη πενταετία. Στις Βρυξέλλες στις 6 τοπική ώρα αναμένεται να συγκεντρωθούν οι ηγέτες έτσι ώστε να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και αργότερα θα συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ακολούθως, περίπου στις επτάμισι ώρα Βρυξελλών, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα βγει από την αίθουσα για να ξεκινήσει η συζήτηση για τα πόστα, η ονοματολογία για το ποιος θα πάει σε ποια θέση. Ο έλληνας πρωθυπουργός και ο Πολωνός ομόλογός του, Ντόναλντ Τουσκ θα είναι οι δύο διαπραγματευτές του ΕΛΚ στη συζήτηση για τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα.

Εντείνονται οι ζυμώσεις για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο κόμμα θα πάρει πρωτοβουλίες δηλώνει στον Α984 η εκπρόσωπος του κόμματος Βούλα Κεχαγιά και επισημαίνει: Καλό θα ήταν σε αυτές να έχουμε τη συμπόρευση κι άλλων όμορων δυνάμεων, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να φύγει νωρίτερα .

Κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων με έναν υποψήφιο πρωθυπουργό προτείνει με συνέντευξη του στο OPEN ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππας.

Κρίσιμη εβδομάδα για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με φόντο τις αντιδράσεις που θέτουν εν αμφιβόλω την ηγεσία του κόμματος . Εν αναμονή της συνέντευξης Ανδρουλάκη αργότερα το απόγευμα στην ΕΡΤ. Η βάση της παράταξης είναι η δύναμη της, δηλώνει σήμερα σε ανάρτηση-παρέμβαση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Δεν αποσαφηνίζει ωστόσο αν θα διεκδικήσει την ηγεσία. Να δοθεί ο λόγος στη βάση το μήνυμα Δούκα στην Κυριακάτικη Καθημερινή

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αλιμάκι Μεσσηνίας. Στην κατασβεσή της επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, οκτώ οχήματα, υδροφόρες του ΟΤΑ και απο αέρος τρία αεροσκάφη. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 4 αύριο σε Εύβοια και Αττική.

Διαθέσιμη είναι από σήμερα, η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr, με την οποία όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους, προκειμένου να ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) αρχικά για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και αργότερα για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους. Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις στα Ειδικά μαθήματα των υποψηφίων Γενικών Λυκείων.

Κοινές περιπολίες από σήμερα Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. στην πρωτεύουσα μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τη Βόρεια Κορέα θα επισκεφθεί αύριο και μεθαύριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Προηγήθηκε η δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην εφημερίδα The Telegraph ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων.

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται η πρώτη αγωνιστική των ομίλων στο Γιούρο 2024. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα