back to top
25.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προσέρχεται σε αυτή την διαπραγμάτευση ως ο νικητής των ευρωεκλογών και δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της προεδρίας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα είναι πρώτη και τελευταία συζήτηση για την κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης για τον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο, ενώ έκανε αναφορά και στις ουσιαστικές πολιτικές που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εφαρμόσει την επόμενη πενταετία.
“Θεωρώ εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η κεντρική ατζέντα του ΕΛΚ, όπως θα εκφραστεί, ελπίζουμε, διά της νέας Προέδρου της Επιτροπής, της κας Φον Ντερ Λάιεν, που δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής οικονομίας, μετανάστευσης, κοινής αμυντικής πολιτικής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η πράσινη μετάβαση δεν θα ζημιώσει τελικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε αυτή τη συζήτηση και να έχουμε θετικά νέα μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου.

Ανοιχτός στην πρόταση για ένα ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι εάν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνών σχήμα της προοδευτικής παράταξης τότε ο ίδιος θα είναι υποψήφιος, διεκδικώντας την λαϊκή νομιμοποίηση ακόμη και αν απέναντι του βρίσκεται ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Την απομάκρυνσή του από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του κ. Κασσελάκη καταγγέλλει με δήλωση του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Έκανε λόγο για εκδικητική απόλυση εξ αιτίας της πρωτοβουλίας που πήρε να καταθέσει προτάσεις για ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς.
Τους ισχυρισμούς Θεοχαρόπουλου διέψευσε ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ότι υπάρχουν προσαρμογές στο κόμμα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και στους επιστημονικούς συμβούλους για να παράγει κοινοβουλευτικό έργο».

Στις φωνές που θέτουν εν αμφιβόλω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε αυστηρό τόνο ο πρόεδρος του κινήματος Νικος Ανδρουλάκης με συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Δεν θα ανεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στα θεσμικά όργανα. Όποιος βγει με διχαστικό και τοξικό λόγο θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «θεμιτές τις φιλοδοξίες του κ. Δούκα» και πρόσθεσε «θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».
Ο Χάρης Δούκας απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη, μέσω κύκλων στελεχών που πρότειναν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική της αναβλητικότητας και της στασιμότητας είναι μια πολιτική βολική για τις ηγεσίες που όμως δεν είναι προς όφελος των λαών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ.
«Ήταν ώριμες οι συνθήκες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν περιμέναμε να ωριμάσει περισσότερο ενδεχομένως να σάπιζε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Εξέφρασε την ελπίδα πως ο νέος πρωθυπουργός της γείτονος χώρας «θα σεβαστεί τη συμφωνία και θα συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα» καθώς «όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τη χώρα του ως Βόρεια Μακεδονία». Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα πρέπει να είναι συνώνυμο της ελευθερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης».

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητούν η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την ομολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα με τους όρους να αποχωρήσει από το συζυγικό σπίτι, να μην πλησιάζει την σύζυγό του και να δεχθεί βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη. Ο ίδιος, εξερχόμενος των δικαστηρίων ζήτησε συγγνώμη. Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου άσκησε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. Η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Πέντε άνθρωποι μαχαιρώθηκαν έξω από παντοπωλείο της πόλης Μετς στη βορειοανατολική Γαλλία, με την αστυνομία να αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Αυτόπτις μάρτυρας έκανε λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών εδώ, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε.

Σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιουρο η Ρουμανία κέρδισε με 3-0 την Ουκρανία. Με 0-1 η ηττήθηκε το Βέλγιο από τη Σλοβακία και στις 10μμ Αυστρία- Γαλλία.

Καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα