back to top
25.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Έκκληση Νίμιτς για σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να σεβαστούν την Συμφωνία των Πρεσπών απηύθηνε ο Ειδικός Διαμεσομελατής του Γ.Γ του ΟΗΕ για το ονοματολογικό Μάθιου Νίμιτς παραλαμβάνοντας το απόγευμα το βραβείο Ειρήνης των Πρεσπών στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζάεφ.

“Κάνω έκκληση προς όλες τις πλευρές να μην υπονομεύουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι άνθρωποι που είναι στην εξουσία πρέπει να ακολουθούν τις συμφωνίες” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νίμιτς.

“Δεν ξέρω αν μπορούμε να ζούμε στο meta-verse. Eίναι θαυμάσιο μπορείς να είσαι ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Ναπολέων αλλά στο τέλος πρέπει να βγάλεις τα γυαλιά και να επιστρέψεις στο πραγματικό κόσμο. Και ο πραγματικός κόσμος είναι επικίνδυνος” είπε ο Μάθιου Νίμιτς.
Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών την συνέκρινε με αναφορά του φιλοσόφου Φιλκενστάιν. “Έγραψε κάποτε ότι η δουλειά του φιλοσόφου είναι να βοηθήσει τη μύγα να βγει από το μπουκάλι. Το ίδιο κάνει και ο διαμεσολαβητής. Υπήρχε μία λύση που βούιζε γύρω-γύρω και τελικώς και καταφέραμε να τη δημιουργήσουμε και να την υιοθετήσουμε” σημείωσε ο Ειδικός Διαμεσομελατής του Γ.Γ του ΟΗΕ για το ονοματολογικό.

Αναφερόμενος στην προσωπική του συνεισφορά είπε ότι στα 20 χρόνια της διαμεσολάβησής του άκουγε τις δυο πλευρές και μόνο τα δύο τελευταία χρόνια βοηθούσε και συμβούλευε τις δυο πλευρές.

“Είναι μεγάλη μου τιμή που λαμβάνω αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δυο πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Εξωτερικών που κατέστησαν δυνατή αυτή την συμφωνία, ήταν οι δικές τους προσπάθειες, είναι δικό το όραμα τους που κατέστησε δυνατή αυτή την συμφωνία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάθιου Νίμιτς.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μία απόδειξη της δύναμης της διπλωματίας, του διαλόγου και του συμβιβασμού” τόνισε στο μήνυμα του ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα