back to top
25.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ινστιτούτο Αλ. Τσίπρα: Ξεκινά η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά στο Ωδείο Αθηνων η Διεθνής Διασκεψη γαι την Ευρήνη και τη Βιώσιμη Αναπτυξη που συνδιοργανώνουν με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων (16/6/18) από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» Το συνέδριο  θα περιλαμβάνει 8 θεματικές συζήτησης.

Δύο θεματικές για τα Βαλκάνια και δύο για τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης.

Μία θεματική θα αφορά την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, μία τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και δύο θα αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

Στη Διεθνή Διάσκεψη συμμετέχουν επικεφαλής διεθνών οργανισμών, πρωθυπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί εξωτερικών, όπως και εκπρόσωποι κομμάτων από όλο το δημοκρατικό φάσμα με έμφαση στην εκπροσώπηση της κεντροαριστεράς, της αριστεράς και των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων.

Σημαντικές, επίσης, θα είναι οι παρεμβάσεις των Δημάρχων της Αθήνας Χάρη Δούκα και της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου , αλλά και των επικεφαλής διακεκριμένων Ινστιτούτων, για τη βιώσιμη ανάπτυξη όπως και για την πράσινη ατζέντα.

Ιδιαίτερη στιγμή της Διεθνούς Διάσκεψης θα είναι η απονομή του Βραβείου των Πρεσπών στον Μάθιου Νίμιτς, ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το ονοματολογικό (1994-2019).

Τη θετική συμβολή του κ. Νίμιτς στην προσέγγιση των δύο χωρών και την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών θα τιμήσει με μήνυμά του και ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικό ενδιαφέρον έχει η παρουσίαση της έρευνας της Metron Analysis και της Choose Strategic Communications Partner, από τους κ.κ Στράτο Φαναρά και Γιάννη Μπαλαμπανίδη, για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η οποία και θα προηγηθεί της συζήτησης στη θεματική ενότητα με τίτλο «Η Ευρώπη και η άνοδος ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων. Ποιες πολιτικές μπορούν να τις αντιμετωπίσουν;».

Παράλληλα, θα υπάρξουν συζητήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη δίκαιη μετάβαση στην πράσινη ατζέντα, καθώς και στις ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις, το Ταμείο Ανάκαμψης και την αντιμετώπιση περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Η Διάσκεψη θα είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες που θέλουν να παραβρεθούν και να την παρακολουθήσουν, με σειρά προσέλευσης και θα καλυφθεί ζωντανά, με live streaming μετάδοση στο διαδίκτυο.

Δείτε το πρόγραμμα και τις συμμετοχές εδώ.

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα