back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ν. Σαχινίδης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του και μετά να διερευνήσει τυχόν συνεργασίες

Διαβάστε επίσης

Ο Φίλιππος Σαχινίδης, τοποθετήθηκε στον Αθήνα 984 στον απόηχο της κοινής  συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπου καταγράφηκαν οι αγωνίες και οι διαφωνίες στελεχών και βουλευτών για τη λειτουργία του κόμματος και το μέλλον του προοδευτικού χώρου, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, να μεταθέτει τις όποιες αποφάσεις και τα εκκρεμή ζητήματα στην σύνοδο της ΚΕ στις 30 Ιουνίου, χωρίς να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με την προσφυγή στη βάση.

Σε συνέντευξή του στην Αθηνά Κορλίρα και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μετέσχε στις ευρωεκλογές, προσδιόρισε το ταυτοτικό ως ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα για το ΠΑΣΟΚ και το σύνολο των σοσιαλιστικών,  σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ, που αποτελεί βάση και του προσωπικού του προβληματισμού, καλώντας τα να ξεκαθαρίσουν ποιους ακριβώς θέλουν να εκφράσουν  και ποιες κοινωνικές συμμαχίες επιζητούν να συγκροτήσουν. Εκτίμησε δε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει αν είναι ούτε αντιδεξιό, ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ  

*ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Η ταυτότητα και οι πολιτικές του κόμματος είναι από τα θέματα που θέσαμε κατά τη χθεσινή συζήτηση. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα,  με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι μόνον το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το σύνολο των σοσιαλιστικών,  σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ, που βρίσκονται σε  θέση αδυναμίας μετά την ήττα του λεγόμενου “τρίτου δρόμου”, της τελευταίας εκδοχής η οποία τους επέτρεψε να κυβερνήσουν… Αυτό μας προβληματίζει και τώρα πρέπει τα σοσιαλιστικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν  ποιους ακριβώς θέλουν να εκφράσουν  και ποιες κοινωνικές συμμαχίες επιζητούν να συγκροτήσουν. Όσο δεν δίνεται απάντηση σε αυτό, τα σοσιαλιστικά κόμματα θα βρίσκονται σε πολύ δύσκολή θέση προκειμένου να διεκδικήσουν ξανά εντολή από τους πολίτες και ιδιαίτερα από τους χαμένους στις  μεταβάσεις. Όπως η παγκοσμιοποίηση και η πράσινη ή η ψηφιακή μετάβαση…Πρέπει να επαναπροδιορίσουμε την ταυτότητά μας»

*ΔΕΝ ΕΘΕΣΑ ΘΕΜΑ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ-  ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

Σε ερώτηση αν αυτό προηγείται της ανάδειξης νέας ηγεσίας στο κόμμα,  τόνισε: «δεν έθεσα θέμα νέου αρχηγού, ούτε μπήκα σε αυτή τη διαδικασία,  διότι δεν υπήρξε κάποια εισήγηση περί το δέον γενέσθαι. Επανέλαβε με έμφαση  την ανάγκη «να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Διαφορετικά θα είναι δύσκολο να διεκδικήσουμε καλύτερη επίδοση στις εκλογές και στις επόμενες αναμετρήσεις όποτε και αν προκηρυχθούν εθνικές κάλπες».   

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σαχινίδης, αφού υπογράμμισε πως στην εισήγησή του δεν έθεσε τέτοιο θέμα, προέκρινε ως σημαντικότερο «να αποφασίσουμε πρώτα ποιοι είμαστε εμείς και μετά να δούμε τι λένε οι άλλοι»

Και αφήνοντας αιχμές και για την αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε: «Με ποιον τρόπο να πάμε σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όταν δεν έχουν αποσαφηνίσει ούτε αυτοί τι πρεσβεύουν ούτε και εμείς τα ταυτοτικά μας θέματα; Πρώτα λύνεις τα της ταυτότητας και στη συνέχεια προσπαθείς να διερευνήσεις αν υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας».

Ωστόσο, άφησε ανοικτή οδό συνεννόησης με την επισήμανση πως «το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι ούτε αντιδεξιό, ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ»  για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «οι συμπλεύσεις δεν γίνονται εν κενώ, ούτε το ζητούμενο είναι να είσαι αντί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα