back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Αντιγόνη Ζόγκα SOLO… στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 984!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, καλεσμένη η Αντιγόνη Ζόγκα.

Η Αντιγόνη Ζόγκα γεννήθηκε στην Αργεντινή, μεγάλωσε στην Ελλάδα, έζησε στην Ιταλία και την Ισπανία. Έχει εργαστεί σε φεστιβάλ, καλλιτεχνικές παραγωγές (σε θέατρο και κινηματογράφο) και πολιτιστικά προγράμματα, και έχει συνεργαστεί με περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει σπουδάσει Θεατρολογία, Κινηματογράφο και Πολιτιστική Διαχείριση. Εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, το μυθιστόρημα Ελένα Μοράδο / El enamorado, στα είκοσι πέντε της.

Η συλλογή διηγημάτων Κιντσούγκι κυκλοφόρησε το 2019.

Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό βιβλίο για παιδιά Οι Καλύτερες Ιστορίες με Σκύλους και Γάτες, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή σεναρίων.

Το σενάριό της Έσσεται Ήμαρ κέρδισε το Βραβείο Οδυσσέας και συμμετείχε στο Script Station της Μπερλινάλε, ενώ το σενάριο μικρού μήκους Φθινοπωρινά Χριστούγεννα συμμετείχε στο φεστιβάλ Κλερμόν-Φεράν. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας.

Η «Παλμίτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι το τρίτο της βιβλίο. 

 

Η Παλμίτα  είναι η καρδιά του φοίνικα, η οποία διατηρείται ζωντανή για πάρα πολλά χρόνια, ακόμα κι αν το δέντρο έχει ξεραθεί και φαίνεται νεκρό.

Στο βιβλίο παρακολουθούμε δυο ερωτικές ιστορίες , ανεξάρτητες μεταξύ τους, που εκτυλίσσονται σε διαφορετικά κοινωνικοπολιτικά πλαίσια  από το  Μπουένος Άιρες της δεκαετίας τού ’70, και κατόπιν  τον Πειραιά, στον καιρό της πανδημίας στην Αθήνα.

Με γραφή άμεση, ζωντανή ,κοφτερή το βιβλίο διαβάζεται απνευστί καθώς οι ανατροπές στις ζωές των ηρωίδων το καθιστούν συναρπαστικό κι αποτελεί ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης και χειραφέτησης για κάθε γυναίκα μέσα στα χρόνια.

Αυτή την Κυριακή 30/6 στον Αθήνα 984  η Αντιγόνη Ζόγκα μας ξεναγεί στους δικούς της τόπους, χρόνους, ανθρώπους και συναντήσεις που την καθόρισαν. 

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα