back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

I. Λυτρίβη: Οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης δίνουν επιλογές ανάμεσα σε ειδικότητες πρώτης ζήτησης στην αγορά εργασίας

Διαβάστε επίσης

 

«Δεν υπάρχει μόνον ένας δρόμος, εκείνος του Πανεπιστημίου, μετά το Λύκειο. Τα παιδιά μπορούν να προοδεύσουν και να δημιουργήσουν μέσα από το μονοπάτι της Επαγγελματικής Κατάρτισης. Οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, ανοίγουν μια βεντάλια επιλογών ανάμεσα σε πλειάδα νέων ειδικοτήτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη στο μήνυμά της μέσω του Αθήνα 984,  ενόψει της ανακοίνωσης αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου, των βαθμολογιών για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Mιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη πρόσθεσε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είναι ήδη νικητές αφού έφτασαν έως εδώ, υπενθυμίζοντας ότι κάθε εμπόδιο αποτελεί ευκαιρία για βελτίωση. Σημείωσε ακόμη ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να είναι ανοικτοί οι δρόμοι των επιλογών για τα παιδιά προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Η κυρία Λυτρίβη,  αναφέρθηκε και στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με το οποίο κυρώνεται η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο στη λογική της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης, αυτό όμως που επιτυγχάνεται κυρίως με την κύρωση της Σύμβασης είναι ότι ανοιγόμαστε στο διεθνές περιβάλλον και ι απόφοιτοι των ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε οποιαδήποτε χώρα».

Όπως συμπλήρωσε  η υφυπουργός Παιδείας, «η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει κυρώσει την Σύμβαση. Η κυβέρνηση μέσα από τη Συμφωνία της Λισσαβόνας,  ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο και τους φοιτητές στη λογική της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης. Επιπρόσθετα δε, ξανοιγόμαστε στο διεθνές περιβάλλον.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η κύρωση της Σύμβασης δεν αλλάζει τίποτα στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης με το ΔΟΑΤΑΠ και το ΑΤΕΕΝ να συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πριν. Διευκρίνισε ότι τα Κολέγια είναι εκτός ρυθμιστικού πλαισίου της Σύμβασης, ενώ διέψευσε σενάρια περί αναγνώρισης ΙΕΚ και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα