back to top
26.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αθ. Γλαβίνας: Η πασαρέλα ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ δεν στέλνει το σωστό μήνυμα στους πολίτες

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ, δεν κινδυνεύει η ενότητά του» , διαβεβαίωσε μέσω του Αθήνα 9,84, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αθανάσιος Γλαβίνας.

Ωστόσο, λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή 30 Ιουνίου όπου και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την εσωκομματική κάλπη, μιλώντας στους Γιώργο Κατσίγιαννη και  Απόστολο Χονδρόπουλο, παραδέχτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε φάση αναζήτησης» και τόνισε ότι η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες δημιουργεί μία εικόνα εσωστρέφειας που αδικεί και το ίδιο το κόμμα και ταυτόχρονα πληγώνει και απογοητεύει τον κόσμο της παράταξης.

«Είναι εύλογες και θεμιτές οι φιλοδοξίες . Όμως, έχει ξεκινήσει μια πασαρέλα ονομάτων η οποία δεν στέλνει το σωστό μήνυμα. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε να μιλήσουμε στα Όργανα του κόμματος και να προχωρήσουμε με πιο καθαρό τρόπο απέναντι στην κοινωνία», σχολίασε σχετικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε : «Απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Οι συγκολλήσεις κομμάτων δεν έχουν καμία αξία αυτή τη στιγμή και είναι το λάθος μήνυμα προς τη λάθος κατεύθυνση».

«Οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι»

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα που ξεκίνησε μια διαδικασία αποτίμησης και αξιολόγησης του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών. Έχουμε οικοδομήσει ένα αξιόπιστο και σοβαρό κόμμα. Οφείλουμε άπαντες να είμαστε  ψύχραιμοι και να συμβάλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ακούστηκαν πολλές απόψεις στην ΚΟ, έγινε αυτοκριτική ως προς το τί θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και αυτή η διαδικασία  θα συνεχιστεί και στην Κεντρική Επιτροπή».

 

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια κομπάρσος»

«Μέσα σε ένα περιβάλλον με αναταράξεις, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει, να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων. Δεν είναι πια κομπάρσος, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα του πολιτικού συστήματος κάτι που δεν ίσχυε πριν από μερικά χρόνια. Όμως, αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά. Πρέπει να τεθεί στο κέντρο της συζήτησής μας η πολιτική».

«Η εικόνα αμφισβήτησης στα τηλεπαράθυρα αδικεί την ιστορία της παράταξης»

«Δεν είναι κακό να διαφωνούμε. Μπορούμε πάνω σε αυτές τις διαφωνίες να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας. Η εικόνα αμφισβήτησης στα τηλεπαράθυρα, ειδικά τις πρώτες μέρες μετά τις Ευρωεκλογές,  δεν είναι η πρέπουσα και αδικεί την ιστορία και τη συνολική προσφορά της παράταξης».

«Δεν μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ λιμάνι τυχοδιωκτισμού»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει και πιο δύσκολες καταστάσεις. Δεν κινδυνεύει η ενότητά του. Πρέπει να αποδείξουμε στους πολίτες ότι είμαστε πυλώνας σταθερότητας και ότι μπορούμε να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Δεν μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ λιμάνι τυχοδιωκτισμού. Πρέπει να ανακτήσουμε το κύρος της παράταξης. Μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει πολιτικά αυτόνομο και  να εισέλθει σε μια διαδικασία συζήτησης με υγιείς πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία συναντίληψης. Πρέπει να πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου στον οποίο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι  εγγυητής και πρωταγωνιστής. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει μια διαδικασία συνδιαλλαγής, παρασκηνίου ή συγκολλήσεις κομμάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εκλεγμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από ευρεία πλειοψηφία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σύγχυση. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ. Το μείζον είναι να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα μπροστά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εκλεγμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από ευρεία πλειοψηφία και είναι αυτός ο οποίος  μπορεί να βάζει δύσκολα στη ΝΔ, να ασκεί παραγωγική αντιπολίτευση και να προχωρά σε τεκμηριωμένες προτάσεις με την δέουσα σοβαρότητα. Έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε. Μετά και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, έχει ανοίξει μια συζήτηση η οποία δημιουργεί κάποια δεδομένα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου, αφουγκραζόμενος όσα ακούστηκαν,  ότι θα υπάρξει με μια κοινή πορεία στα επόμενα βήματα της παράταξης. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα